iLikeIT. S-a lansat Asus Zenfone 5: ”Seamănă izbitor cu iPhone 10, dar la o treime din preț”

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 28 Februarie 2018 10:24
Categorie: Smart things

iPhone 10 este inspirație pentru mai toți producătorii de telefoane inteligente. Și asta se vede cel mai bine la târgul de tehnologie din Barcelona, unde a ieșit la lumină Asus Zenfone 5.

Și da, putem spune că este un iPhone 10 cu Android.

Marian Andrei: "Cu toții ne dorim ceea ce nu ne permitem, iar Asus Zenfone 5 este soluția. Seamănă izbitor cu iPhone 10 dar vine la o treime din preț. Și nu se mișcă rău deloc și nu este nici prost finisat. Materiale de bună calitate, un ecran foarte luminos, camere bune, se mișcă bine… Android Curat.

Îmi place foarte mult și costă doar 2100 de lei. Atât doar că oamenii pe stradă vor crede că ai un iPhone și nu un Asus. Dar măcar senzorul de amprentă este pe spate."

Iar Apple a pornit un trend zdravăn cu celebrul moț. Iată și chinezii care vin tare din spate cu propriile lor interpretări.

De exemplu, Ulefone T2 Pro, care va costa sub 2000 de lei la data lansării.

George Buhnici: "Poate în imaginația unora așa ar fi trebuit să arate un flagship în 2018. Și, deși pare doar o jucărie când te apropii de el, descoperi că este un telefon adevărat. Nu este 100% final, dar cei de la Ulefone promit că vor face unul funcțional, un T2 Pro. Deocamdată ne pot arată doar un prototip cu un ecran pe aproape toată suprafață telefonului. Un mic decupaj pe aici sus pentru difuzor și camera.

Și ei spun că varianta finală va avea inclusiv senzor de amprenta în ecran, pentru deblocare. Cel mai nou procesor de la Mediatek, recunoaștere facială, 8GB memorie RAM și 128 GB de stocare. Ecranul, unul dintre cele mai mari pe care le-am văzut pe un smartphone, 6,7 inch cu o rezoluție FULL HD Plus."

Se poate cu design de iPhone și la preț mai mic. Mult mai mic. Adică va puteți cumpără vreo 12 telefoane Oukitel la banii lui 10.

George Buhnici: "Mai bine va zic de la început, 85 de dolari și 135 de dolari. Care este diferența dintre ele? Câteva specificații. Ceva mai multă memorie, dar una peste altă care arată bine și funcționează. Rulează Android exemplar, inclusiv poziționarea orei, pe acest Oukitel funcționează, chiar și camera. Chiar s-au străduit la soft, au băgat pictogramele aici. În banii românești, 350 de lei cu un moț în partea de sus. Iar chinezii știu foarte bine că aici este un loc suficient pentru senzor de amprente.”

Schimbăm acum registrul pentru un alt gadget chinezesc, care poate face EKG oriunde, oricând.

George Buhnici: "Toate acestea, într-un dispozitiv compact care se leagă la telefon prin bluetooth. Însă, nu trebuie să-l luați în foarte în serios, rezultatele de acest fel sunt orientative, din ce în ce mai bune dar rămân orientative, medicul rămâne esențial."

Congresul Mondial al Telefoniei Mobile. Noile produse de la LG, Sony și Nokia
Congresul Mondial al Telefoniei Mobile. Noile produse de la LG, Sony și Nokia
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery