Smartphone-urile clasice vor deveni istorie. Acesta este telefonul viitorului si se va lansa in curand

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Duminica 18 Ianuarie 2015 07:23
Data publicarii: Joi 15 Ianuarie 2015 17:54
Categorie: Smart things
smartphone

Project Ara va deveni realitate in curand.

Telefoanele modulare vor deveni in curand realitate. Primul din cadrul Proiectului Ara al celor de la Google va deveni disponibil comercial in a 2-a jumatate a acestui an, prima data urmand sa fie lansat in Puerto Rico. Daca Ara devine o realitate comerciala, ar putea sa schimbe total piata telefoanelor de astazi. Ar contine o unitate de baza la care consumatorii pot adauga module pentru a-si construi propriul telefon.

Compania Advanced Technology and Projects (ATAP), pe care Google a pastrat-o dupa ce a vandut Motorola catre Lenovo, a aratat ultima versiunea a prototipului, numit Spiral 2, la o conferinta a developerilor din Mountain View, California. Procesul de design pentru Spiral 2 a inceput in luna iulie. A fost livrat ca produs final in luna decembrie de catre compania cu baza in Taiwan, Quanta.

Cu toate astea, pana la lansarea Ara in Puerto Rico, ATAP va produce Spiral 3, care se asteapta sa fie gata pana in primavara acestui an, conform spuselor lui Paul Eremenko, seful ATAP pentru Proiectul Ara.

Avand in vedere design-ul modular, Spiral 2 este descris ca avand "on-device network" ci switch Toshiba UniPro si bridge ASIC in centrul sau. Marvel si Nvidia au creat doua design-uri referentiale pentru Spiral 2 bazandu-se pe procesoarele lor PXA1928, respectiv Tegra K1. Acestea se atasazea la baza. Eremenko a spus ca Spiral 3 va contine un nou switch UniPro si ASIC ca va permite transfer de date nelimitat.

In timp ce asta va forma o baza ce se asteapta sa coste 50 de dolari, consumatorii vor putea apoi sa cumpere module aditionale pentru camera, ecran, senzori, cipuri wireless, radio, baterie, speakere si alte componente care ar putea sa nu fi fost gandite pentru un smartphone astazi. Aceste parti se vor atasa, dar asa cum Eremenko a mentionat, viziunea lor este ca acestea sa fie legate prin cuplare electromagnetica.

Google va oferi si o aplicatie numita Ara Manager pentru a-i ajuta pe useri cu probleme si sa determine ce componente sa foloseasca pe device.

In ceea ce priveste specificatiile modelului Spiral 2, acestea includ cele 2 procesoare, un display 720p, o camera de 5MP, port USB, baterie si speakere. Optiunile pentru conectivitate includ modem 3G, Wi-Fi si Bluetooth. Exista 11 module functionale pentru Spiral 2. Google planuieste sa adauge pana la 30 pana la sfarsitul acestui an.
 

 

smartphone Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
proiect ara Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Ce se intampla cand oamenii sunt despartiti de telefonul lor. Studiul care arata reactia bizara a creierului
Ce se intampla cand oamenii sunt despartiti de telefonul lor. Studiul care arata reactia bizara a creierului
Gadgeturi spectaculoase la CES 2015. Masa inteligenta, televizorul mai subtire decat un smartphone si PC-ul
Gadgeturi spectaculoase la CES 2015. Masa inteligenta, televizorul mai subtire decat un smartphone si PC-ul "revolutionar"
Rezultatele ingrijoratoare ale unui studiu facut de americani. Efectul smartphone-urilor si tabletelor asupra copiilor
Rezultatele ingrijoratoare ale unui studiu facut de americani. Efectul smartphone-urilor si tabletelor asupra copiilor
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery