Smartphone-urile clasice vor deveni istorie. Acesta este telefonul viitorului si se va lansa in curand
Project Ara va deveni realitate in curand.
Telefoanele modulare vor deveni in curand realitate. Primul din cadrul Proiectului Ara al celor de la Google va deveni disponibil comercial in a 2-a jumatate a acestui an, prima data urmand sa fie lansat in Puerto Rico. Daca Ara devine o realitate comerciala, ar putea sa schimbe total piata telefoanelor de astazi. Ar contine o unitate de baza la care consumatorii pot adauga module pentru a-si construi propriul telefon.
Compania Advanced Technology and Projects (ATAP), pe care Google a pastrat-o dupa ce a vandut Motorola catre Lenovo, a aratat ultima versiunea a prototipului, numit Spiral 2, la o conferinta a developerilor din Mountain View, California. Procesul de design pentru Spiral 2 a inceput in luna iulie. A fost livrat ca produs final in luna decembrie de catre compania cu baza in Taiwan, Quanta.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
Cu toate astea, pana la lansarea Ara in Puerto Rico, ATAP va produce Spiral 3, care se asteapta sa fie gata pana in primavara acestui an, conform spuselor lui Paul Eremenko, seful ATAP pentru Proiectul Ara.
Avand in vedere design-ul modular, Spiral 2 este descris ca avand "on-device network" ci switch Toshiba UniPro si bridge ASIC in centrul sau. Marvel si Nvidia au creat doua design-uri referentiale pentru Spiral 2 bazandu-se pe procesoarele lor PXA1928, respectiv Tegra K1. Acestea se atasazea la baza. Eremenko a spus ca Spiral 3 va contine un nou switch UniPro si ASIC ca va permite transfer de date nelimitat.
In timp ce asta va forma o baza ce se asteapta sa coste 50 de dolari, consumatorii vor putea apoi sa cumpere module aditionale pentru camera, ecran, senzori, cipuri wireless, radio, baterie, speakere si alte componente care ar putea sa nu fi fost gandite pentru un smartphone astazi. Aceste parti se vor atasa, dar asa cum Eremenko a mentionat, viziunea lor este ca acestea sa fie legate prin cuplare electromagnetica.
Google va oferi si o aplicatie numita Ara Manager pentru a-i ajuta pe useri cu probleme si sa determine ce componente sa foloseasca pe device.
In ceea ce priveste specificatiile modelului Spiral 2, acestea includ cele 2 procesoare, un display 720p, o camera de 5MP, port USB, baterie si speakere. Optiunile pentru conectivitate includ modem 3G, Wi-Fi si Bluetooth. Exista 11 module functionale pentru Spiral 2. Google planuieste sa adauge pana la 30 pana la sfarsitul acestui an.