Are degete precise, de chirurg, dar le foloseste la smartphone. Robotul IQ Matt a facut o demonstratie LIVE la iLikeIT

Ultima actualizare: 14-10-2016 07:17

Are degete fine si precise ca un chirurg, dar le foloseste pe ecranul telefoanelor si tabletelor. Este destinul unui robot cu gene romanesti, care si-a exersat dexteritatea chiar acum in iLikeIT.

In studioul iLikeIT a fost invitat un pasionat de robotica din Polonia, Jacek Kurzyca, aflat acum in Romania pentru proiectul RINF Tech.

Jacek nu a venit singur, ci cu IQ Matt, un robot construit chiar de aceasta companie romaneasca. El stie sa faca tot felul de lucruri interesante cu un ... smartphone.

Nu numai ca acest robot este capabil sa tasteze in locul vostru pe un telefon cu ecran touch, dar poate sa faca si ... selfie-uri, de exemplu.

IQ Matt nu a fost insa facut pentru joaca, ci pentru testarea ecranelor telefoanelor inteligente.

Oricum, el a aratat in direct la iLikeIT ca poate posta si pe Facebook un "check in" de la Pro TV.

Robotul IQ MATT este de fapt un sistem de testare automata pentru toate dispozitivele cu ecran tactil, inclusiv telefoane inteligente sau tablete.

"Aflat momentan in faza de prototip, robotul de conceptie romaneasca va putea fi folosit incepand cu anul viitor la scara larga pentru servicii de testare automata atat pentru companii telecom sau IT, cat si din industria producatoare auto sau in transporturi”, potrivit unui comunicat al companiei.

Robotul asigura, potrivit producatorului, servicii de testare automata cu un grad ridicat de precizie.

Folosind algoritmi avansati, IQ MATT poate recunoaste imaginile, dar si aplicatiile afisate, fiind capabil nu doar sa navigheze pe ecran intr-un anumit punct, dar si sa interactioneze cu o anumita aplicatie, independent de sistemul de operare pe care aceasta ruleaza.

Totodata, IQ MATT are capacitatea de a imita multiple gesturi umane in interactiunea cu orice touchscreen si de a executa functii combinate de atingere a ecranului (tap, swipe, pinch, twist, zoom in, zoom out s.a.).

Spre deosebire de un tester manual, robotul poate executa cicluri lungi de testare, de zeci de ore.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO