Patul si perna inteligenta, solutia pentru un somn odihnitor. Ce spun medicii despre aceste gadgeturi
Nenumarate studii au aratat cat de important este somnul pentru sanatate, gestionarea stresului cotidian si chiar pentru mentinerea unei greutati optime.
Nu e de mirare ca tot mai multi oameni sunt interesati de calitatea somnului lor. Iar acest interes este oglindit si in numarul tot mai mare de gadgeturi si aplicatii dedicate odihnei.
Patul inteligent are o saltea care se ajusteaza in functie de preferinte si care va incalzeste picioarele ca sa dormiti mai bine. In plus, este dotat cu senzori care capteaza miscarile si modifica forma saltelei pentru confort maxim.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
La randul ei, perna inteligenta va ajuta sa adormiti cu ajutorul muzicii preferate, monitorizeaza calitatea somnului si combate sforaitul prin vibratii usoare.
Un alt gadget, purtat pe cap în timpul somnului, promite ca va va ajuta sa dormiti mai bine.
Hugo Mercier, reprezentant al unei companii: "Conceptul pe care se bazeaza produsul este masurarea activitatii creierului si influentarea acesteia folosind sunete. Prin sunete si stimulare ritmica, putem practic schimba frecventa creierului, pentru a provoca un somn mai profund. "
O alta companie a creat un ciorap inteligent.
Eric Leahy, reprezentant al unei companii: "Analizeaza pulsul, temperatura si miscarile, incercand sa determine daca bebelusul e sanatos sau cat de bine doarme si alerteaza parintii daca ceva nu e in regula."
Specialistii sustin ca aceste inventii sunt utile in masura în care atrag atentia asupra tulburarilor de somn.
Dr. Clete Kushida, cercetator la Stanford: "Oamenii ar trebui sa aiba grija si sa nu se bazeze pe ele pentru a le rezolva problemele cu somnul sau pentru a determina de cat somn au avut parte in fiecare noapte."
Pentru masuratori precise este nevoie de echipamente mult mai complexe, precum cele din laboratoarele specializate.