Mobile World Congress 2017. Smartphone-ul a luat locul calculatorului in viata oamenilor. Ce functii ofera in prezent

Ultimul update: Joi 02 Martie 2017 07:06
Data publicarii: Luni 27 Februarie 2017 09:57
Categorie: Smart things

Telefoanele mobile inteligente au inlocuit computerele in centrul stilului nostru de viata. Nu doar ca ne conecteaza cu masina sau ne ajuta sa controlam electronicele si electrocasnicele de acasa, cu ajutorul unor aplicatii ofera sfaturi medicale.

Mai mult, cu niste ochelari speciali se transforma in cinematograf personal.

Barcelona, locul monumentelor uimitoare si al superstarurilor la fotbal, a devenit pentru o saptamana capitala comunicatiilor mobile si tehnologiei care foloseste Internetul.

Cele mai asteptate evenimente sunt lansarea noilor modele de smartphone. Sunt interesante insa aplicatiie si accesoriile pe care le pot primi aceste gadgeturi care ne schimba viata.

De exemplu, o camera video de securitate "prietenoasa", denumita Hugo. Pe langa functia de baza - supravegherea locuintei - poate descifra emotiile oamenilor - fericire, tristete sau surpriza. Asta dupa ce "citeste expresiile faciale".

Jaime Rivera, editorul unui website de tehnologie: "Acum cativa ani computerul era in centrul stilului nostru de viata, acum i-a luat locul smartphone-ul. Te conecteaza la sistemul audio, iti livreaza e-mail-ul, te conecteaza cu media, te ajuta sa fii productiv si inca o multime de lucruri."

De exemplu, se transforma in proiector si orice suprafata poate deveni ecran.

Jaime Rivera, editorul unui website de tehnologie: "Smartphone-ul tinde sa aiba un rol predominant, cu cat ne este mai folositor. Pentru multi dintre noi nu conteaza aspectul, conteaza ce anume "stie" sa faca un anume produs."

Asa a aparut Internetul tuturor lucrurilor, un concept care defineste o lume in care obiectele care ne inconjoara - masini, electrocasnice, sisteme de iluminat, telefoane mobile sunt conectate prin Internet.

Iata o periuta de dinti care inglobeaza un graunte de inteligenta artificiala. Inventatorii sutin ca poate detecta ce parte a gurii este curatata, apoi informatiile sunt transmise unei aplicatii care, mai departe, vine cu sfaturi despre igiena orala.

Iata si niste ochelari speciali care te poarta imediat in propria sala de cinema, unde poti viziona nestingherit filmulete de pe YouTube sau filme de pe platforme on-line.

iLikeIT. Jocul saptamanii este Rocket League, pentru pasionatii de masini, dar si de fotbal
iLikeIT. Jocul saptamanii este Rocket League, pentru pasionatii de masini, dar si de fotbal
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery