Mailul care iti poate aduce bani daca il deschizi si o amenda, daca minti. 1,6 milioane de romani ar putea sa il primeasca
Toti stim ca atunci cand primim un mail care ne promite castiguri fabuloase, trebuie sa il stergem imediat, fiindca sigur are virusi. Exista insa si un astfel de mail care nu minte – si chiar va poate umple conturile.
Reteaua sociala LinkedIn si-a auntat utilizatorii, printr-un mail trimis vineri, 2 septembrie, ca trebuie sa le dea bani. Nu e o noua escrocherie pe Internet, ci rezultatul unui proces intentat companiei care detine site-ul de cei nemultumiti ca primeau mult prea multe mail-uri de la LinkedIn.
Motivul este o functionalitate introdusa de reteaua sociala, destinata in principal mediului de afaceri: optiunea “Add Connections”, care permitea sincronizarea agendei cu contactele din LinkedIn. Utilizatorii se plangeau insa ca din aceasta cauza, cei din agenda lor de contacte primeau incontinuu mail-uri prin care li se cerea “prietenia” in retea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Situatia a dus la un proces, in cele din urma compania acceptand sa plateasca daune totale de cel putin 13 milioane de dolari pentru inconvententele produse de mailurile considerate “spam”. Daca ati primit vineri un mail de la LinkedIn pe aceast subiect si daca ati folosit optiunea “Add Connections” intre 17 septembrie 2011 si 31 octombrie 2014, cel mai probabil aveti dreptul la despagubiri. Pentru mai multe detalii, intrati pe link-ul din mail sau, daca nu ati primit mesajul ori l-ati sters din greseala, pe site-ul dedicat special acestei situatii.
Desigur, primirea mail-ului nu garanteaza ca veti primi banii prea repede, fiindca cei din LinkedIn pot contesta decizia in instanta. De asemenea, daca pretindeti ca ati folosit optiunea “Add Connections”, desi acest lucru nu s-a intamplat, riscati sa fiti acuzat de marturie mincinoasa.
In tara noastra sunt aproape 1,65 de milioane de utilizatori de LinkedIn iar in lume, peste 300 de milioane.
Sursa: qz.com
Etichete: linkedin, proces, despagubiri, utilizatori, email, spam, retea sociala, contacte,
Dată publicare:
05-10-2015 13:27