HARTA mondiala a dispozitivelor conectate la internet. Care sunt cele mai "fierbinti" zone.FOTO
Chiar daca traim in era tehnologiei, realitatea este diferita fata de ceea ce ne-am imaginat. Si asta pentru ca in timp ce zonele dezvoltate au acces la informatie, tarile in curs de dezvoltare duc lipsa de infrastructura. Exista, insa, si exceptii.
Aceasta este concluzia la care s-a ajuns dupa ce John Matherly, programator si totodata fondatorul motorului de cautare Shodan, a realizat o harta globala a dispozitivelor conectate la internet, scrie Business Insider.
Odata realizata, harta a fost distribuita de nenumarate ori, inclusiv Ian Bremmer, expertul in geopolitica preluand grafica pe pagina sa personala de Twitter.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Ceea ce a atras atentia a fost modul in care sunt distribuite punctele de acces catre internet pe Pamant. Si daca era de asteptat ca unele zone sa fie mai favorizate din acest punct de vedere si altele mai putin, rezultatul este si mai dur.
Punctele negre sunt situate in zone cu o densitate scazuta a populatiei, insa chiar si asa internetul nu este distribuit uniform, astfel incat nu toata lumea are acces la informatie si comunicare.
Publicado en el blog: El éxito de un ping masivo (para proyectos poco éticos) http://t.co/BiLauXxszX pic.twitter.com/tr7w9CXqMd
— Pablo F. Iglesias (@PYDotCom) September 9, 2014
Potrivit graficului, SUA si Europa au cel mai ridicat nivel de conectivitate. Continentul african este insa izolat din punct de vedere al facilitatilor la internet.
De departe cea mai spectaculoasa descoperire este cea referitoare la regiunile asiatice. In ciuda zonei cu o densitate foarte mare a populatiei, de multe ori mai mare decat in SUA sau Europa, continentul asiatic nu este nici pe departe atat de “conectat” la internet pe cat s-ar fi parut.
John Matherly a explicat pentru Business Insider modul in care a pus la punct harta, proiect care i-a rapit doar 12 ore.