"JeSuisCharlie", unul dintre cele mai populare hashtag-uri din istoria platformei Twitter

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Marti 13 Ianuarie 2015 07:01
Data publicarii: Sambata 10 Ianuarie 2015 12:31
Categorie: Smart things
Je Suis Charlie carton corect

 "JeSuisCharlie" a devenit unul dintre cele mai populare hashtag-uri din istoria platformei de microblogging Twitter gratie numeroaselor mesaje de condoleante si de sustinere publicate de internautii din lumea intreaga.

Acest hashtag a devenit extrem de popular in lumea intreaga la scurt timp dupa atentatul terorist comis miercuri la Paris, in urma caruia 12 persoane au fost ucise si alte 11 ranite in redactia saptamanalului de satira Charlie Hebdo.

Aceasta mobilizare a internautilor din lumea intreaga, inedita in jurul unui singur hashtag ce vizeaza actualitatea franceza, a depasit vineri, la ora 22.00 GMT, pragul de 5.044.740 de tweet-uri, cu un varf de 6.300 de tweet-uri pe minut care contin acest hashtag.

Desi hashtag-ul "#JeSuisCharlie" a fost utilizat in numar mare de internauti, el este totusi departe de a egala recordul de 18.136.006 de tweet-uri generate de hashtag-ul "#Ferguson", de departe cel mai utilizat in 2014, care reprezinta numele orasului din statul american Missouri, in care un tanar american de culoare a fost ucis de un politist caucazian in luna august.

De asemenea, hashtag-ul a fost vopsit pe fatada sediului general din California al companiei Twitter, informeaza potrivit globalnews.ca.

Compania americana a marcat multe dintre evenimentele proeminente din ultimii ani prin hashtag-uri vopsite pe zidurile sediului sau general, printre acestea numarandu-se hashtag-uri precum "#Ferguson" si "#BlackLivesMatter", pentru a marca scandalul care a zguduit Statele Unite ale Americii in ultimul an, dupa ce un barbat american de culoare, Michael Brown, care nu era inarmat, a fost ucis prin impuscare de un politist caucazian.

Prin comparatie, potrivit Twitter, peste 2,3 milioane de mesaje (tweet-uri, n.r.) au fost publicate pe aceasta platforma online in 2014 despre protestele din Hong Kong, care au inclus hashtag-ul "#UmbrellaRevolution".

In noiembrie 2014, un tribunal american a decis ca Darren Wilson, politistul american care l-a impuscat mortal pe Michael Brown, nu trebuie sa fie judecat intr-un proces. In orele care au urmat acelei decizii, peste 3,5 milioane de tweet-uri care faceau referire la acel scandal au fost publicate in Statele Unite.

Je Suis Charlie carton corect Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

FILMUL operatiunii de eliminare a teroristilor de la Charlie Hebdo. Declaratia facuta de Cherif Kouachi inainte de a muri
FILMUL operatiunii de eliminare a teroristilor de la Charlie Hebdo. Declaratia facuta de Cherif Kouachi inainte de a muri
Teroare in Paris. Primele marturii ale ostaticilor din magazin: Ne-am tinut cu totii in brate. Eram ca niste animale speriate
Teroare in Paris. Primele marturii ale ostaticilor din magazin: Ne-am tinut cu totii in brate. Eram ca niste animale speriate
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery