Inventia unui adolescent din SUA pare desprinsa din filmele cu James Bond. Cum arata pistolul care isi recunoaste posesorul

Ultima actualizare: 17-06-2017 07:16

Un pistol care isi recunoaste adevaratul posesor dupa amprente pare un gadget din filmele cu Agentul 007. Exact asa ceva a inventat, insa, un american, abia iesit din adolescenta.

El a adaptat la un pistol un senzor de amprenta, existent la unele smartphone-uri.

Tanarul inventator spune ca astfel pot fi salvate vietile celor care sunt impuscati accidental. Si aproape zilnic exista astfel de victime in America.

O arma care isi recunoaste adevaratul posesor pare imprumutata din panoplia faimosului spion James Bond. Dar Kai Klopfer, un boboc din primul an de colegiu, la prestigiosul Institut de tehnologie al statului Massachusetts, e convins ca tehnologia prezentata in filme poate deveni realitate.

La fel ca "tocilarii" care au revolutionat tehnologia comunicatiilor, Kai a fondat o firma "start-up" cu sediul intr-un garaj, la casa parinteasca din Colorado. A inceput sa dezvolte dispozitivul de siguranta pentru pistol ca parte a unui proiect stiintific scolar, cand avea 15 ani.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO