Interpolul l-a arestat pe "printul nigerian". Cate milioane de dolari a strans prin celebrele sale mailuri
Interpolul l-a arestat pe liderul nigerian al unei grupari infractionale, implicata in inselatorii online in mai multe state
Liderul nigerian al unei grupari infractionale internationale, care a orchestrat mii de fraude online in mai multe state ale lumii, printre care se numara Romania, a fost arestat intr-o operatiune comuna condusa de agentii Interpol si Comisia Nigeriana pentru Combaterea Crimelor Economice si Financiare (EFCC), se arata intr-un comunicat al Interpol citat de News.ro.
Suspectul nigerian, cunoscut drept ”Mike”, este acuzat ca a orchestrat cateva mii de inselatorii online, prin care sute de victime din intreaga lume au fost pagubite de pana la 60 de milioane de dolari. Intr-un singur caz, gruparea de crima organizata a extras 15,4 milioane de dolari din conturile unei singure victime.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Reteaua de crima organizata cu o extindere internationala a reusit sa compromita adresele de e-mail ale mai multor companii si intrepinderi de dimensiuni mici si mijlocii din state precum Australia, Canada, India, Malaezia, Romania, Africa de Sud, Thailanda si Statele Unite. Victimele financiare au fost in mare parte alte companii, care aveau tranzactii cu intreprinderile economice ale caror adrese de e-mail au fost compromise.
Nigerianul conducea o retea cu cel putin 40 de indivizi din Nigeria, Malaysia si Africa de Sud, care reuseau sa introduca programe virusate in sistemul informatic al victimelor si sa duca la capat fraude financiare. De asemenea, suspectul reusea sa spele banii prin mai multe banci din China, Europa si Statele Unite.
Dupa arestarea liderului nigerian in Port Harcourt, EFCC a descoperit mai multe echipamente utilizate intr-o serie de activitati criminale, cum ar fi compromiterea unor adrese de e-mail a companiilor si inselatorii amoroase.
Cele mai importante inselatorii online desfasurate de gruparea infractionala se bazau pe ”plata diversiune” - in care adresa de e-mail a unui furnizor este compromisa si trimite mesaje false catre cumparator privind instructiunile de realizare ale unei plati bancare catre un cont controlat de grupare, precum si frauda ”CEO”.