iLikeIT. Telefoane cu ecran foarte mare, pe toată suprafața, care copiază iPhone

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 01 Martie 2018 11:00
Categorie: Smart things

Când vorbim despre viitor şi tehnologie, telefoanele nu trebuie ignorate. 2018, de pildă, este anul celor cu ecrane mari, eventual cu... ”breton” sau ”notch”.

Modelul iPhone X, de exemplu, are pe ecran un fel de ”decupaj”, care în engleză este numit ”notch”, însă, în limba română, George Buhnici îi spune ”breton” sau ”mustață”.

În prezent există un adevărat ”trend”, adică tendință, a telefoanelor cu ecrane foarte mari, de tip ”edge to edge”, care ocupă toată fața telefonului.

Acest ”notch” se justifică prin faptul că, dacă vrem să punem o folie de protecție, trebuie să păstrăm câteva locuri libere pentru camera foto și difuzor. Apple a ales să facă acest lucru într-un mod interesant, iar ceilalți producători au început să adopte și ei acest ”trend”.

Putem vedea acest lucru la recentul model Asus Zenfone 5, care arată foarte asemănător cu iPhone. De altfel, cei de la Asus au recunoscut că s-au inspirat de la concurență, însă afirmă că ”bretonul” lor este mai .. mic, pentru că au reușit să bage mai multă tehnologie într-un spațiu mai mic.

Oricum, cert este că Asus Zenfone 5 este un ”device” bun, cu specificații bune, care se mișcă bine, dar la un preț mult sub cel al modelelor iPhone: în jur de 400 de euro.

Putem merge și mai jos de acest preț, cu telefonul celor de la UKITEL U19, care arată fix ca un iPhone, dar costă de 4 ori mai puțin, pentru că se bazează pe un Android de putere medie.

Cei de la Ulefone au mers mai departe și au lansat Ulefone T2 Pro, care nu numai că are un ”breton” foarte mic, dar este și foarte spectaculos. Ecranul este uriaș, de aproape 7 inch.

Un alt trend pe care-l urmărim la #iLikeIT este cel al telefoanelor cu 5G, iar aici trebuie spus faptul că vom vedea iconița de 5G pe telefoanele noastre cel devreme în 2019. Însă anul acesta, producătorii vor trage tare ca să pună la punct primele puncte de acces pentru acest rețele, chiar dacă acum nu avem device-uri pe piață care să funcționeze cu 5G.

5G-ul este extrem de rapid, iar vitezele depășesc cu ușurință și 4 GB pe secundă, adică de 2 sau 3 ori mai mult decât internetul de acasă, prin fibră optică.

iLikeIT. S-a lansat Asus Zenfone 5: ”Seamănă izbitor cu iPhone 10, dar la o treime din preț”
iLikeIT. S-a lansat Asus Zenfone 5: ”Seamănă izbitor cu iPhone 10, dar la o treime din preț”
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery