iLikeIT. Tehnologiile actuale prezise de un film din 1985. “Inapoi in viitor” e deja trecut

Dată publicare: 21-10-2015 12:04
Dată actualizare: 24-10-2015 07:01


iLikeIT. Tehnologiile actuale prezise de un film d...
iLikeIT. Tehnologiile actuale prezise de un film d...

George Buhnici ne teleporteaza azi in 2015, asa cum ni-l imaginam acum 30 de ani, in celebrul film "Back-to-the-future" - "Inapoi in viitor". Surprinzator este ca multe idei din film, care atunci pareau stiintifico-fantastice, sunt acum realitate.

George Buhnici ne arata unde a functionat imaginatia si unde nu, la iLikeIT. Incepem insa cu celebra masina de calatorit in timp, un DeLorean – masina origini romanesti. Si asta fiindca tatal fondatorului companiei este un roman care a imigrat in Statele Unite ale Americii.

Pe de alta parte, masinile nu zboara in 2015. Abia acum vedem masini care se conduc singure, dar in 1985 si acesta era un vis la fel de indraznet.

Oamenii au renuntat la fax. Folosesc acum adrese de e-mail. In film au fost cateva cadre care aratau cum erau concediati oamenii printr-un fax,

Hoverboard. Suntem foarte departe. Acum sunt scoase la joaca prototipuri mult mai mari, dar pana la skateboard-ul fara roti mai avem de astept cativa ani buni. Cel mai aproape de visul indraznet al scenaristilor din film este Catalin Alexandru Duru, care detine Guiness World Record pentru cel mai lung zbor cu un hoverboard. Inca nu ti-l poti cumpara. Si e spectaculos de mare pe langa cele prezentate in filme. Lexus hoverboard este cel mai apropiat ca tehnologie dar aproape imposibil de produs in serie. Extrem de fierbinte, trebuie racit cu azot lichid.

Apeluri video. Nici ca se poate mai realist. Astazi facem apeluri cu vocea prin Skype, Hangouts, Facebook, 3G, 4G, Facetime.

Power Laces nu avem inca, desi suna genial. Iti pui incaltamintea in picioare si se leaga singure. Ideal pentru parinti daca-l folosesc copiii. Exista totusi si in zilele noastre magneti pentru inchiderea sireturilor.

Poate tineti minte, daca ati vazut filmul, un poster animat cu Jaws 19. Nu, in cei 30 de ani am invatat ca nu ne plac continuarile... Jaws 19 e prezentat ca un film de actiuni cu rechini in 3D. Evident ca omenirea s-a oprit la filmul cu numarul 4. Totusi, Universal Pictures au lansat un trailer amuzant cu Jaws 19.