iLikeIT. Tehnologia viitorului a fost prezentata la MWC 2015. Cum vom controla aparatele doar prin miscarea mainilor

Ultima actualizare: 07-03-2015 06:54

Tehnologiile viitorului sunt deja aici. Iar cele mai interesante promit sa ne rezolve probleme la care nu am indraznit sa cautam pana acum solutii.

La Congresul Mobilitatii din Barcelona se vorbeste despre comunicare intre om si masina, copil si mama, telespectator si televizorul sau.

Pe cei de la Intel ii cunoastem pentru procesoare. Insa ei dezvolta si tehnologii care de multe ori nu au nicio legatura cu industria computerelor, cum este aparatul ideal pentru copiii nascuti prematur, care se dezvolta in incubator, departe de imbratisarile parintilor. Vedem des gadgeturi pentru parinti si copiii lor. Insa, acesta chiar merita foarte multa atentie. Si ne-am dori sa-l vedem in sectii de neonatologie, acolo unde avem copii nascuti prematur.

Acest aparat  este o legatura intre pieptul parintelui si cel mic. Copilul este asezat pe pat. La capatul celalalt, exista un emitator pe care mama il pune pe piept si simte respiratia si bataile inimii. La capatul celalalt, o perna ii va transmite copilului, exact respiratia si bataile inimii mamei lui.

Tot la Congresul Mobilitatii MWC 2015 s-a lansat zilele acestea si dispozitivul care ne-ar putea lasa sa controlam electronice din casa, doar miscand din maini. Avem nevoie de un aparat, pe care il putem aseza pe o masa. El genereaza un camp magnetic constant, ca sa isi dea seama cand interactionam cu el.. Se foloseste insa si de o camera, de senzori de lumina si culoare, precum si de un proiector cu laser, ca sa putem vedea meniurile in oglinda.

Cea mai buna tehnologie este cea care nu se vede, dar functioneaza. Tocmai de aceea ne atrage aceasta solutie de senzori pentru gesturi. Niciun fel de tehnologie pe maini.

La capitolul inovatie punctam o bucata de sticla, PanzerGlass, care poate fi lipita pe ecranul smartphone-ului, ca sa il protejam de zgarieturi. Costa 27 de euro si rezista mai bine decat safirul la impact. Face insa fata cu brio si testelor... ascutite.

MWC 2015 inseamna si tehnologii auto. Un Maserati a devenit un veritabil gadget dupa ce a trecut prin mainile inginerilor de la Qualcomm. Oglinzile sunt de-acum ecrane. Sunt ajutate de camera care poate da imagini si din unghiuri moarte. Interiorul insa, e din secolul 22. Fara butoane, totul este touchscreen. Avem o harta mare, si jos, informatii multimedia. Ca sa pui pauza la melodii, apesi oriunde pe ecran, ca sa nu iti mai iei ochii de la drum. Ca sa schimbi melodii, misti degetul de la stanga la dreapta. Simplu si sigur.

Mai multe informatii despre gadgeturile aratate astazi aflati sambata in emisiunea iLikeIT, de la ora 10.00.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO