iLikeIT. Stirile saptamanii din tehnologie. Minecraft ar putea fi interzis in Turcia, iar viitorul Nexus vine de la Huawei

14-03-2015 10:23


Avem stiri despre viitorul Nexus, jocul Minecraft si o scula pentru selfie.

PODO, SELFIE DE VIITOR

Simtim o relaxare ciudata cand intram pe kickstarter.com si navigam printre sute de proiecte ingenioase. Nu stii de unde apare acea chestie care poate rasturna lumea cu susul in jos. Saptamana asta n-am gasit-o, dar, am fost pe aproape cu PODO, gadgetul care indoaie selfie stickul. E ca o camera web, cu baterii, pe care o lipesti cu un fel de ventuza si ii comanzi...sa-ti faca poze. Deci, daca esti singurel...bing-bang lipesti camera de perete si te lauzi ca ai oricand un prieten gata sa te ajute. Si o sa te simti acceptat. Si o sa primesti like-uri. Si o sa-ti pierzi...capul.

MINECRAFT, INTERZIS IN TURCIA

Minecraft ar putea fi interzis in Turcia pentru ca...ar fi prea violent. Nu stim cum o lume in care inveti sa construiesti cladiri, sa ridici castele si sa le aperi ... poate fi atat de rea. Adica, stim desene animate mai violente decat filmele lui Tarantino, Greu de Ucis... toate partile, plus Alien Versus Predator. Minecraft, daca nu stiti, este un joc pentru care Microsoft a platit 2,5 miliarde de dolari, bani de o autostrada. Si e jucat zilnic de milioane de pamanteni, printre care si foarte multi copii.

NEXUS DE LA HUAWEI

De la HTC la Samsung. Apoi iar Samsung, LG, din nou LG, apoi Motorola. Asa arata traseul sinous al telefoanelor mobile cu sigla Nexus. Device-uri ieftine - pana la Nexus 6 - care vin cu Android ca la mama lui acasa si se misca impecabil. Ok, acum va pun sa ghiciti cine ar putea fi urmatorul producator al smartphone-ului?

Nokia? Sony? Philips? Nu. Huawei. E singura sansa pentru Google sa sparga in piata din China si sa mai taie din elanul Apple. Informatia nu a fost confirmata oficial, insa exista zvonuri care spun ca telefonul in parteneriat cu chinezii va iesi pe piata la sfarsitul anului. Huawei are deja sprijinul Google si asa a lansat spectaculosul Huawei Watch pe care vi l-am aratat de la Barcelona.