iLikeIT. Site-urile guvernamentale unde poti afla informatii despre afaceri sau impozite. Exemplul pozitiv: ghiseul.ro


Ultimul update: Joi 19 Iunie 2014 16:30
Data publicarii: Sambata 17 Mai 2014 14:34
Categorie: Smart things

Ne-am propus apoi sa le mai dam cateva idei institutiilor de stat care sa isi faca aplicatii de mobil ori cel putin un site care sa poata fi accesat si de pe tablete.

Iata cateva exemple de informatii utile pe care le dorim mai usor de navigat.

Ministerul Finantelor - Este site-ul in care poti sa vezi informatii despre firmele din tara. Daca au datorii, spre exemplu. E util inainte sa cumperi ceva de la ei si sa te trezesti ca declara insolventa inainte sa livreze marfa. Dovada ca sunt utile aceste informatii, exista site-uri private care vand aceste informatii prin abonament cum este vrajitorul, listafirme sau antitepari.

PORTAL.ONRC.RO - Pe site-ul Oficiul National al Registrului Comertului poti sa vezi statistici si bilanturile firmelor, dar doar daca iti faci cont si platesti.

GHISEUL.RO - Un exemplu despre "asa da": Ghiseul.ro este un portal de plati pentru impozite si amenzi. Intrebati la primaria dumneavoastra daca nu cumva au sa va dea un plic cu datele de acces. E gratuit si puteti vedea exact ce datorati. Am facut proba la Sector 1/ Bucuresti si merge. Poti deasemenea sa platesti si fara utilizator si parola dar trebuie sa stii sumele de plata. Merge si de pe mobil.

DEPABD.MAI.GOV.RO - Pe acest link al Ministerului Administratiei si Internelor poti sa vezi ce documente iti trebuie pentru buletin, cetatenie sau diverse dovezi. Cum ar fi o aplicatie simpla ori un site dedicat in care sa obtii aceste informatii?

NECESARE.RO - Necesare.ro iti spune de ce documente ai nevoie pentru orice. De la acte pentru case, pana la acte pentru automobile, acte personale si pentru infiintarea de societati.

INSSE.RO - Aici gasesti statistici ale Institutului National de Statistica, de la obiceiuri de consum pana la informatii din domeniul turistic.

ANAF.RO - Aici poti sa vezi datoriile de contribuabil la bugetul de stat. Tot ANAF are si calculatorul oficial de taxa auto. Din nou, visez si aici la o aplicatie de mobil oficiala. Neoficiale sunt mai multe si nu dau aceleasi rezultate.

E-LICITATIE.RO - Poti sa vezi cine face oferte statului si poti chiar sa vezi numele reprezentantului companiei. O sursa de inspiratie sunt sigur si pentru cei curiosi pe unde se scurg bugetele de achizitii.

Serviciul de ambulanta cauta eroi. Sistemul cu o aplicatie si mii de voluntari care ar putea salva vieti in cateva minute
Serviciul de ambulanta cauta eroi. Sistemul cu o aplicatie si mii de voluntari care ar putea salva vieti in cateva minute
Romanii care calatoresc peste granite vor afla ce risca datorita unei aplicatii facuta de MAE. Turistii sunt primii vizati
Romanii care calatoresc peste granite vor afla ce risca datorita unei aplicatii facuta de MAE. Turistii sunt primii vizati
iLikeIT. Sunteti nemultumiti de WhatsApp sau YMessenger? Aplicatii noi de mesagerie online pentru cei care tin la intimitate
iLikeIT. Sunteti nemultumiti de WhatsApp sau YMessenger? Aplicatii noi de mesagerie online pentru cei care tin la intimitate
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery