iLikeIT. Ridesharing, varianta 2.0 a clasicului autostop. Unde ajung de fapt banii atunci cand platiti o cursa cu Uber
Faceti zilnic naveta la munca si dati multi bani pe combustibil? O solutie ar fi sa impartiti autoturismul cu altcineva. In Romania exista o multime de platforme care te pot ajuta sa economisesti sute de lei in fiecare luna.
Aglomeratia in trafic ii face pe soferii din toata lumea sa caute solutii prin care sa colaboreze in materie de transport cu vecinii. Risdesharing e unul dintre trendurile de viitor, inclusiv in Romania. La noi, multi s-au bucurat cand a venit Uber. Dar, in ultima perioada au mai aparut si semne de intrebare.
De pilda, acum cateva zile s-a anuntat ca Uber nu mai e o companie de ridesharing, ci una care ofera solutii, inclusiv solutii de transport. Compania nu e localizata la noi, dar lucreaza cu soferi romani. Teoretic, acestia fac transport pentru Uber in timpul lor liber, dar practic multi au transformat asta in job, fiind obligati sa-si faca SRL-uri sau PFA-uri. In schimb, primesc 80% din costul calatoriei.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Ce se intampla insa cu banii? Ei ii primesc prin banca sau PayPal. Calatorul nu primeste insa o factura sau chitanta fiscala. George Buhnici a intrebat si ANAF unde se duc banii cu care platim cursurile prin Uber, dar nu a primit inca un raspuns de la Fisc. Procesatorul de plati arata insa ca banii merga la Uber din Olanda.
Citeste si: Fiica sefului ANAF este directorul UBER pentru Romania. Tarile in care compania are probleme cu Fiscul
4inmasina.ro este o platforma cu interfata web si mobil, prin care iti poti planifica o cursa. Daca si cati bani ii dai soferului este la mica intelegere si nu se fiscalizeaza nicaieri. O varianta pe net pentru autostop este autostoponline.ro. Are ceva mai multi utilizatori si ofera chiar curse internationale.
ia-macutine.ro este tot o platforma pentru autostopisti, are curse interne si internationale si ne permite sa vedem si pagina de profil a soferului.
calatoresteieftin.net este o alta platforma de acest gen, care ofera multe curse europene, cu soferi din alte state. Iar blablacar.ro are o aplicatie nativa, interfata web prietenoasa, multe curse locale si ofera profiluri ale utilizatorilor si un sistem bun de review-uri, ca sa stii cu cine te urci in masina.
Sursa: Pro TV
Etichete: ilikeit, anaf, uber, masini, Fisc, tehnologie, taxi, aplicatii, ridesharing, transport, calatori, autostop,
Dată publicare:
17-02-2016 10:57