iLikeIT. Cele mai interesante gadgeturi de la IFA Berlin 2017

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Marti 05 Septembrie 2017 14:50
Categorie: Smart things

Târgul de Tehnologie de la Berlin este dominat, prin tradiţie, de firmele mari, care ocupă hale impunătoare cu produsele lor de top.

Printre jucătorii cu greutate se strecoară însă şi companiile mai mici, care, de multe ori, încearcă să compenseze lipsa de experienţă cu produse ieşite un pic din comun.

George Buhnici ne prezintă câteva dintre inovaţii.

O bilă albă ar putea să câştige în ochii publicului cei care s-au chinuit să vină cu tehnologii care completează ce există în prezent, și deci nu înlocuiesc.

George Buhnici: "Am găsit aici un termostat foarte deştept şi frumuşel care poate fi instalat aproape oriunde. Trebuie să mişti de el dacă vrei să schimbi temperatura. Să zic că vreau 21 de grade. Însă este atât de deştept încât îmi arată temperatura pe care am setat-o, la care vreau să ajung, dar şi temperatura pe care o simte acum. Aşadar, nu va da drumul la căldură, pentru că e deja suficient de cald."

În plus, caloriferul va putea fi controlat de la distanţă, cu ajutorul unui telefon mobil. Termostatul costă aproximativ 80 de euro şi poate fi integrat în diverse soluţii la capitolul "internetul lucrurilor". Trebuie să ştiţi că va rescunoaste şi comenzi vocale.

Lucrurile simple şi utile îţi sar imediat în ochi la IFA Berlin. Dar unele te şi fac să te întrebi de două ori de ce costă atât. De exemplu, pentru o ruletă doritorii trebuie să scoată din buzunar 95 de euro.

George Buhnici: "Nu trebuie decât să apăs pe un buton şi devine telemetru. Ruletă cu laser. Aleg direcţia către ce măsor şi...măsoară destul de precis şi aici poţi salva tot ce am măsurat în memoria ruletei, că apoi acea măsurătoare să apară într-o aplicaţie."

Vorbim de ani de zile despre imprimantele 3D. Totuşi, în ultima perioada, producătorii din domeniu au cam bătut pasul pe loc.

George Buhnici: "Ne bucurăm să vedem că apar imprimantele 3D, care pot să adauge culoare în interiorul obiectelor atunci când le printează. Cum se întâmplă şi aici. Iar acolo, obiectul pe care îl vedeţi printat 3D este, de fapt, animăluţul asta foarte ciudăţel."

400 de GB de memorie pe un card microSD. Cu alte cuvinte, cam 40 de ore de video full HD. Deşi pare imposibil, de acum se poate.

George Buhnici: ”În momentul în care vorbim noi, s-a lansat cardul SD de 400 de la SanDisk, care are şi un standard nou, A1. Înseamnă că aplicaţiile pornesc mai repede."

Tot de la SanDisk vine şi un încărcător cu soluţie de back-up pentru utilizatorii de iPhone.

Dar, mai multe informaţii despre acesta şi despre alte inovaţii, aflaţi în ediţiile următoare iLikeIT.

IFA Berlin 2017. Inovațiile prin care ne putem controla casa de la distanță
IFA Berlin 2017. Inovațiile prin care ne putem controla casa de la distanță
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery