iLikeIT. George Buhnici prezinta cele mai importante lansari de la IFA Berlin. La ce gadgeturi ne putem astepta anul acesta

Ultima actualizare: 03-09-2016 07:23

De miercuri incep primele lansari de produse la targul IFA de la Berlin. Mai sunt doar cateva ore pana la marile conferinte ale producatorilor din lumea tehnologiei.

George Buhnici ne-a facut o sinteza a ceea urmeaza sa vedem in zilele urmatoare.

George Buhnici: "Va salutam din Berlin, una dintre cele mai verzi capitale din lume, unde internetul este doar ceva mai bun decat anul trecut. Noi nu am venit sa stam pe net, suntem aici sa luam la pas cel mai mare targ dedicat electronicelor si electrocasnicelor, de pe continentul european. Hai sa vedem impreuna care sunt noutatile pe care le asteptam si trendurile pe care le urmarim anul acesta. In primul rand, va fi o lupta acerba, ca de obicei, intre marile marci."

Tema targului din acest an e cu siguranta mobilitatea. Mai mult ca oricand se vorbeste despre ceasuri si accesorii inteligente. Aproape fiecare companie importanta are cate un model de aratat.

Si incepem cu cu ceasul Samsung Galaxy Gear S3, continuarea modelului de anul trecut cu ecran tactil si rotita de control. Anul acesta ar putea veni in plus cu un barometru pentru presiunea atmosferica, asta pentru prognoza meteo pe termen scurt, ori alte activitati in aer liber. Plus trei noi modele Clasic, Frontier si Active. Ultimele doua cu dedicatie pentru cei mai sportivi dintre noi.

Ne asteptam ca si Motorola sa lanseze a treia generatie a lui Moto360, model care speram sa ajunga oficial si-n Romania. Huawei Watch 2 ar putea fi lansat tot in capitala Germaniei. Ambele variante de la Motorola si Huawei merg cu Android Wear.

Asus lucreaza de zor la urmatorul Zenfone Watch 3 dar si Acer pregateste o linie noua cu tinta pe cei care practica sport.

Despre ceasuri o sa tot vorbim in zilele urmatoare. De smartphone-uri poate mai putin. Suntem atenti la ce lanseaza Sony dupa esecurile constante din ultima perioada. Huawei ne-ar putea arata noul model Mate S, iar Asus un Zenfone mai puternic, la un pret competitiv.

George Buhnici: "Dincolo de spectacolul acestei competitii continue intre marci, pe noi ne intereseaza acele cateva trenduri care ne arata directia tehnologiei si anul acesta ne asteptam sa vedem in primul rand realitate virtuala, video 360 cat mai mult, sa dezvolte si mai tare segmentul de casa conectata. In plus, ca de obicei vor aparea acele cateva noutati care sa ne ia ochii, iar chinezii vor face si ei show cu gadgeturi de la cinci dolari, daca se poate."

Pe ici pe colo o sa mai vedem cate-o surpriza. TP-Link anunta noi telefoane, la fel si ZTE. Plus tablete, mult mai putine ca-n alti ani, dar importante. Poate chiar de la Samsung, Huawei, LG, ori Asus.

Suntem cu ochii si pe televizoare. 4K e deja un standard pentru modelele noi din fabrica. Asta inseamna preturi tot mai bune pentru urmatoarea perioada. Promitem sa vorbim si despre tehnologia HDR. Constrast mai bun si culori pe televizoare care nu mai incearca sa pacaleasca ochiul uman.

VR e iarasi un subiect important si tot mai abordat de mai toate numele. Accent pe ochelari de VR care sa ofere senzatii tari la preturi mai mici decat o fac acum HTC Vive sau Oculus Rift.

George Buhnici: "Daca v-am deschis apetitul pentru noutati din internet si tehnologie va asteptam incepand de joi dimineata cu primele lansari de aici, de la IFA Berlin 2016."


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO