iLikeIT. Gagdeturile geniale prezentate la CES 2017. Cum functioneaza cureaua inteligenta de ceas


Ultimul update: Joi 19 Ianuarie 2017 07:29
Data publicarii: Luni 16 Ianuarie 2017 10:58
Categorie: Smart things

 Targul de Tehnologie din Las Vegas s-a incheiat, dar au fost cateva gadgeturi care ne-au facut sa ramanem cu gandul la ele. Cum ar fi: bratara inteligenta sau plasturele pentru femeile gravide, care masoara contractiile.

 Despre toate acestea, dar si despre alte dispozitive inedite ne vorbeste, chiar din las Vegas George Buhnici, la iLikeIT.

Printre ideile geniale prezentate la CES este si cureaua de ceas inteligenta. In loc sa schimbam ceasurile, schimbam cureaua. Care are un ecran mic pe care sunt afisate tot felul de informatii, notificari, de pasi, index de radiatii UV, toate lucrurile pe care le capeti, in mod obisnuit, pe o bratara de fitness, de piele, adaugata ceasului tau preferat. Pretul acestei bratari porneste de la 200 de euro.

De vreo 40 de ani, tastatura si cu mouse-ul sunt aproximativ la fel. Hai sa le facem mai bune, s-au gandit cei de la Lenovo, care au propus o tastatura wireless, compacta, pe care s-o poti folosi de pe canapea, care are toate butoanele tipice de pe o tastatura, iar pe post de mouse poate fi folosita toata suprafata.

Si Razer vrea sa reinventeze laptopul. Propune unul foarte performant, cu trei ecrane retractabile. Este ideal si pentru montaj video, dar si pentru editare foto, culorile sunt foarte precise. Deocamdata nu se stie inca pretul, fiindca este doar un concept. Cineva si-a dorit atat de tare laptopul, incat l-a furat de la standul Razer de la CES, Las Vegas. Compania ofera o recompensa de 25.000 de dolari.

Din categoria gadgeturilor surprinzatoare, am descoperit aici senzorul pentru mamici gravide, cel care masoara contractiile uterine, astfel incat mamica sa fie mult mai linistita. Asadar, orice s-ar intampla cu sarcina, lipesti pe burtica, si stii tot despre ce se intampla acolo. Micul gadget se conecteaza cu usurinta la telefonul mobil.

Robotul care iti pregateste cafeaua, dar se pricepe si la sah. Ultimele noutati in domeniu, la CES 2017
Robotul care iti pregateste cafeaua, dar se pricepe si la sah. Ultimele noutati in domeniu, la CES 2017
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery