iLikeIT. Gadgeturile care va proiecteaza pe TV tot ce aveti pe telefon: Apple TV, HD 10, Netgear PTV3000, Samsung AllShare

08-07-2015 14:31


Microsoft HD10 - MICROSFT

Smartphone-ul este gadgetul preferat al romanilor care petrec zilnic mai mult de o ora in fata ecranului de diagonala mica.

Pentru cei care vor puna la treaba diagonala mare din casa, adica televizorul, exista solutii care imprietenesc telefonul cu cel mai mare ecran. Operatiunea prin care ceea ce aveti pe telefon poate fi proiectat pe un televizor are mai multe denumiri, insa cei mai cunoscuti teremeni sunt "screen mirroring" si "miracast"

Daca aveti un telefon de generatie mai noua, atunci aproape sigur are optiunea "Miracast", care este folositoare doar celor care au Android pe telefon sau tableta. Daca nu aveti un astfel de televizor, atunci puteti folosi mai multe gadgeturi.

Netgear PTV3000 este un dispozitiv destul de vechi, de 2 ani, cu doua conexiuni, USB pentru alimentare si HDMI pentru TV, care se comporta ca un receptor pentru telefon.

Un dispozitiv asemanator este Samsung AllShare Cast Dongle, care, de asemenea, este vechi - fiind lansat pe vremea lui Samsung Galaxy S3 (adica tot versiune de Android). Si acesta are in spate o mufa de alimentare la curent, plus o mufa HDMI pentru televizor.

Fanii Windows Phone pot sta linistiti, pentru ca si ei pot folosi functia de "screen mirroring" pe un televizor, cu ajutorul gadgetului Microsoft HD10. Acesta arata ca un disc de plastic, dar care are in interior o mica antena NFC. In momentul in care il atingeti cu telefonul, acest HD10 va cauta prin casa receptorul pentru "oglindirea ecranului". In felul acesta poti sa vezi pe televizor la pozele de pe telefon, sa vezi clipuri video sau sa stai pe internet.

Bineinteles, exista solutii si pentru iPhone, iPad si Mac. Se numeste Apple TV si are deja 3 sau 4 ani la activ, insa umbla vorba ca Apple pregateste un upgrade, deoarece este nevoie ca imaginile de rezolutie mare sa se vada mai bine pe TV.

Un alt gadget interesant este HP Wireless TV Connect, care poate fi folosit pentru toate computerele care au iesire HDMI.

Sursa: Pro TV