iLikeIT. Gadgeturile care au grijă de sănătatea noastră

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 09 Martie 2018 10:46
Categorie: Smart things

Unul dintre nenumăratele aspecte pentru care iubim tehnologia este că joacă un rol tot mai important în sănătate. 

Roboții operează deja cot la cot cu chirugii de top, imprimantele sunt perfect capabile să ajute la formarea unor organe, iar realitatea virtuală și cea augmentată sunt arme de necontestat în lupta împotriva bolilor!

Asta pe de-o parte. De cealaltă, avem dispozitivele de buzunar, care ne monitorizează 24 de ore din 24.

Ne indică orice abatare de la normal și ne trimit la poarta doctorului. Am testat câteva modele extrem de interesante și în Las Vegas și la Barcelona. Le vedem acum!

La teorie stăm tare bine, când e vorba de numărat calorii și identificat nutrienți. Cum le ținem însă evidența? Că doar nu alergam cu pixul și foaia după noi...Asta s-a întrebat și producătorul unei sticle care-ți face sucuri atunci când apeși pe buton!

Tot ce întră în organism se regăsește, apoi, intr-o aplicație de mobil. Mai avem un exemplu în care smartphone-ul poate schimba vieți.

Cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală, o persoană cu probleme de vedere poate să facă pur și simplu zoom în și zoom out. Clarifică tot ceea ce se întâmplă în jur. Poate să vadă lumea mult mai clar.

Tehnologia se folosește de camera telefonului, de procesorul lui, ca să analizeze imaginea, iar apoi aplică filtre pentru contrast și culori. Coreenii din spatele produsului pot face ochelarii mult mai mici.

Unde nu-i cap, vai de picioare. O expresie care și-a găsit rapid concretizarea cu ajutorul tehnologiei. Branturile pe care le vedeți, încap în orice pereche de încălțări. Monitorizează fără oprire cât de sănătos se lucrează pe un șantier.

George Buhnici: ”Bocancii pe care orice muncitor îi poate folosi la locul de muncă. Așadar, putem să ne dăm seama dacă au căzut, de exemplu. Acum, nu îmi este foarte clar dacă această alertă de SOS înseamnă că muncitorul nostru chiar a căzut sau poate trage un pui de somn nemeritat.

Dormi?! Da! Însă, cu ajutorul acestor bocanci inteligenți putem află de la distanță în ce poziție lucrează muncitorul. Să zicem că poate lucrează prea mult în genunchi. Sau poate suprafața este alunecoasă. Sau poate stă prea mult pe vârfuri în pozițîi dificile. Putem interveni la locul de muncă astfel încât situația lui să fie mai bună și mai puțin expus riscurilor. Totul se întâmplă cu ajutorul acestor tălpi care au o baterie. Sunt încărcate și sunt monitorizate de la distanță, de pe telefon prin bluetooth.

Siguranța la locul muncii For The Win!

Mai avem un gadget cool și util pentru recuperarea după anesteziile totale. Folosește știința din jocurile video ca să ne antreneze plămânii. Tușim ca să dărâmăm frunzele dintr-un pom virtual, de exemplu.

Viitorul sănătății stă-n mâinile noastre. Așa vom putea comunica la distanță cu doctorul personal, care poate ști oricând cum ne simțim.

La final, un gadget cu adevărat util, deși cam scump, la 250 de euro cât cere producătorul. Testată și aprobată de George, vă prezentăm boxa bluetooth care funcționează ca un instrument muzical, atunci când este lovită.

Și ne ajută să scăpăm, în timp record, de stres.

iLikeIT. Lumea mașinilor fără șofer. Cât de pregătiți sunt oamenii pentru o nouă eră în tehnologie
iLikeIT. Lumea mașinilor fără șofer. Cât de pregătiți sunt oamenii pentru o nouă eră în tehnologie
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery