iLikeIT. Gadgeturi care ii tin departe pe hoti cand sunteti plecati in vacanta

Ultima actualizare: 05-07-2015 07:04

Pentru cei care se pregatesc sa plece in vacanta, avem o recomandare importanta: evitati sa postati pe facebook ca nu sunteti acasa, si ca doar yala de la usa ii tine departe pe hoti.

Tehnologia poate sa si sara in ajutorul nostru in asemenea situatii. George Buhnici a adus la iLikeIT cateva gadgeturi care pot sa patruleze si chiar sa va pazeasca proprietatea cu succes.

De pilda, puteti pacali vecinii, dar si raufacatorii, ca sunteti acasa, chiar si in vreme ce va petreceti vacanta la sute de kilometri departare. O solutie buna este sa folositi un aspirator inteligent, cum ar fi Rumba. Astfel de roboti nu doar ca fac curat singuri prin casa, dar stiu sa isi caute singuri incarcatorul. Daca il programati sa functioneze zilnic, nu doar ca o sa gasiti curat la intoarcerea din vacanta, dar o sa aveti asigurat si zgomot de aspirator in casa.

In cazul in care nu aveti incredere in inteligenta aspiratorului, il puteti verifica folosind o camera de supraveghere. Philips Insight este o optiune buna: se conecteaza la Wi-Fi, se alimenteaza extrem de usor si filmeaza HD. Pe piata exista insa o multime de camere de supraveghere: cu doar 300 de lei gasiti inclusiv una motorizata si care se adapteaza la conditiile de lumina.

Un alt aparat extrem de util este Logitech SqueezeBox Boom, care in Romania nu a prins foarte bine la vremea lui. Este practic un set de boxe care se conecteaza la Internet pentru a va oferi radio. Avantajul este ca il puteti comanda de la distanta prin Internet, astfel incat si din vacanta puteti da drumul la muzica, schimba postul, ba chiar puteti si sa dati mai tare,

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO