iLikeIT. Ecrane uriaşe, cabluri de 1400 euro/metrul şi bateria care ţine 2 luni, la IFA 2017

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Vineri 15 Septembrie 2017 10:42
Categorie: Smart things

Fără lansări ultra-spectaculoase, ca-n trecut, IFA Berlin - cel mai mare târg de tehnologie din Europa - se transformă, încet, dar sigur, în...filosofie pură.

La Berlin, televizoarele ne-au furat, cam toate, ochii. Când suntem în mişcare un ecran mare e o idee foarte bună dar şi la birou este cea mai bună idee să ai un ecran cât mai mare. Ba chiar 3. Acesta este cel mai mare monitor de calculator pe care l-am văzut până acum şi este echivalentul a trei monitoare pe care le-au lipit într-unul singur.

Are diagonală de 49 de inch şi rezoluţia se apropie de 4k, însă fiecare treime este echivalentul unui monitor obişnuit însă nu te mai deranjează linia între diferitele monitoare. Poţi să-l împărţi în 6, două şi aşa mai departe este foarte interesant pentru cei care lucrează pe pieţele financiare, excel-uri sau editare video, unde astfel de ecran e genial.

Imaginea de calitate cere cabluri pe măsură. Dacă se poate, din argint sau cupru. Şi să arate bine. La IFA am găsit cablul audio de 1430 de euro pentru o bucată de 1 metru. Un cablu care are stecher şi o mufă.

Să ne uităm la gadgeturi cool şi pentru când suntem în mişcare. Acumulatorul extern de la Anker e o revelaţie. Oricât de mult au evoluat telefoanele toate au aceeaşi problema, în continuare... Bateria. Cu o astfel de baterie poţi să ai o autonomie de două luni. E o mică exagerare. Această baterie este ilegală în avioane. Are o capacitate de 120.600 de miliamperi ora, ceea ce îi permită să încarce un iphone de vreo 60 de ori. Mai poate alimenta orice fel de încărcător de maşină, încă patru usb-uri şi o priză normală, în care poţi să bagi stecher, are invertor. Se încarcă la priză într-o zi. Să nu uit, preţ 499$. Nu e disponibilă în Europa, e posibil să fie ilegală.

Din categoria bun de avut în casă, iată aspiratorul Miele. Face curat în timp ce stă cu ochii-n pe tot ce mişcă. Dacă tot stă toată ziua acasă, aspiratorul ar putea deveni căţel de pază care se plimbă, vede şi mai mult decât un căţel, te poate anunţă şi pe ţine, pe aplicaţia aspiratorului pot să văd ce se întâmplă prin casă, şi pot să-l trimit în patrulare. Generaţia această nouă de aspiratoare robotizate este foarte interesantă, însă nu rezolva toate problemele. Sunt bune pentru că aspiră praful, tot felul de particule şi să dea un pic cu mopul în absenţa ta. Cele mai noi sunt în stare să între şi-n locuri mai puţin accesibile, printre colţuri. Nu resolva tot, dar faptul că pot fi folosite pe post de camera de supraveghere, e un mare plus.

Tot cu ochii pe infractori e şi această camera de la Amaryllo. Inteligenţă artificială decide unde să îndrepte obiectivul. Se mişcă singură, detectează persoanele sau obiectele care apar în cadru, câini pisici. Când căutaţi soluţii de securitate, camerele accesibile devin tot mai deştepte.

IFA BERLIN 2017. Aplicația Bosch care poate porni şi opri totul în locuinţă
IFA BERLIN 2017. Aplicația Bosch care poate porni şi opri totul în locuinţă
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery