iLikeIT. Doi programatori romani au lansat in numai un an 3 jocuri pe Steam. La ce lucreaza acum

Ultima actualizare: 20-06-2016 00:08
iLikeIT. Doi programatori romani au lansat in numa...
iLikeIT. Doi programatori romani au lansat in numa...

Se poate sa ai succes pe internet de la Bucuresti? Da, se poate, mai ales daca te ocupi de jocuri.

Descoperim jocuri romanesti de succes cu ajutorul lui George Buhnici si al invitatilor sau, in iLikeIT. De data aceasta este vorba despre Omnidream Creations, o firma indie de jocuri formata in martie 2015 de catre doi game developeri care pana in Ianuarie 2015 au lucrat la o firma mare de profil din Bucuresti. In doar un an de zile ei au lansat 3 jocuri pe STEAM – si asta doar in doia oameni.

In aprilie 2015 au lansat primul lor joc, o strategie in timp real cu tematica SF: Nightside. Este vorba de un RTS cu mecanici clasice ale genului cu particularitatea ca actiunea jocului se intampla pe partea intunecata a unei planete fare miscare de rotatie. Toata actiunea jocului se desfasoara in intuneric si astfel toate unitatile playerului "vad" doar cu propriile lumini. Sunt patru rase prezente in joc, oameni si 3 rase extraterestre care se lupta pentru "gheata verde", un mineral extrem de valoros care se gaseste doar pe partea intunecata a acestei planete.

Imediat dupa Nightside au inceput sa lucreze la un arcade shooter, Vector Strain pe care l-au lansat pe Steam in Decembrie 2015. Vector Strain este un joc shoot-em-up arcade cu tematica SF inspirat din jocurile de acest gen japoneze structurat pe 5 nivele si cu 5 nave din care playerul poate alege. Jocul a fost gandit cu un nivel ridicat de dificultate si cu niste achievement-uri care ii dau o valoare de replayability mare.

Momentan lucreaza la un proiect ceva mai ambitios, un open-world RPG dar intre timp au avut si un side project, arcade shooter-ul AWA care este complet si se lanseaza pe Steam pe 16 iunie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO