CES 2015. De acum, ne putem face singuri propria statuie. Tehnologia este simpla si ... ieftina


Ultimul update: Luni 12 Ianuarie 2015 06:57
Data publicarii: Vineri 09 Ianuarie 2015 09:32
Categorie: Smart things

Daca visati vreodata sa aveti propria statuie, acum este posibil - cu ajutorul unei tehnologii ieftine lansate zilele acestea in Las Vegas, la CES 2015. Tot ce trebuie sa faceti este sa va fotografiati si sa va... scoateti la imprimanta.

Iata cat de simplu este sa va faceti propria statuie: un scanner special realizeaza o fotografie la inalta rezolutie, iar computerul transforma capul personajului intr-un obiect tridimensional, ce poate fi printat apoi la o imprimanta 3D.

Nu este singura tehnologie promitatoare de la targul din Las Vegas, CES 2015. Un alt scanner stie sa spuna ce probleme ascunde pielea, iar doamnele stiu cel mai bine ca o analiza in profunzime a pielii poate costa multe sute de lei. Acum, toata tehnologie dintr-un cabinet sta ascunsa intr-un dispozitiv. Se numeste OKU si are un senzor care face o analiza complexa. Iti spune daca ai pielea prea grasa, daca ai mancat prea multa sare sau daca ai stat prea mult la soare. Iti spune si ce sa mananci, dar si cum sa iti ingrijesti pielea. Toate informatiile sunt trimise, printr-o aplicatie, pe telefon.

Si, pentru ca tot vorbim despre cloud, la CES 2015 a fost prezentat si primul magnet de frigider care se foloseste de norii virtuali pentru a primi mesaje sau apeluri. Sta lipit pe frigider, conectat la internet si este de fapt un radio cu functie de apelare. Cu alte cuvinte, poti sa trimiti mesaje direct pe frigider.

Tot la CES 2015 a fost lansata si zgarda cu camera incorporata. O instalezi catelului, intri de pe telefon si vezi tot ceea ce vede el.

Printre lansarile inedite de la acest targ se mai afla si o tastatura pentru calculator si mobil, care e cumva pe dos: butoanele sunt asezate in spate.