CES 2015. De acum, ne putem face singuri propria statuie. Tehnologia este simpla si ... ieftina

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Luni 12 Ianuarie 2015 06:57
Data publicarii: Vineri 09 Ianuarie 2015 09:32
Categorie: Smart things

Daca visati vreodata sa aveti propria statuie, acum este posibil - cu ajutorul unei tehnologii ieftine lansate zilele acestea in Las Vegas, la CES 2015. Tot ce trebuie sa faceti este sa va fotografiati si sa va... scoateti la imprimanta.

Iata cat de simplu este sa va faceti propria statuie: un scanner special realizeaza o fotografie la inalta rezolutie, iar computerul transforma capul personajului intr-un obiect tridimensional, ce poate fi printat apoi la o imprimanta 3D.

Nu este singura tehnologie promitatoare de la targul din Las Vegas, CES 2015. Un alt scanner stie sa spuna ce probleme ascunde pielea, iar doamnele stiu cel mai bine ca o analiza in profunzime a pielii poate costa multe sute de lei. Acum, toata tehnologie dintr-un cabinet sta ascunsa intr-un dispozitiv. Se numeste OKU si are un senzor care face o analiza complexa. Iti spune daca ai pielea prea grasa, daca ai mancat prea multa sare sau daca ai stat prea mult la soare. Iti spune si ce sa mananci, dar si cum sa iti ingrijesti pielea. Toate informatiile sunt trimise, printr-o aplicatie, pe telefon.

Si, pentru ca tot vorbim despre cloud, la CES 2015 a fost prezentat si primul magnet de frigider care se foloseste de norii virtuali pentru a primi mesaje sau apeluri. Sta lipit pe frigider, conectat la internet si este de fapt un radio cu functie de apelare. Cu alte cuvinte, poti sa trimiti mesaje direct pe frigider.

Tot la CES 2015 a fost lansata si zgarda cu camera incorporata. O instalezi catelului, intri de pe telefon si vezi tot ceea ce vede el.

Printre lansarile inedite de la acest targ se mai afla si o tastatura pentru calculator si mobil, care e cumva pe dos: butoanele sunt asezate in spate.

Tehnologia care te ajuta sa respiri, sa dormi si sa alergi mai bine, prezentata la CES 2015. Gadgeturi chiar si pentru pisici
Tehnologia care te ajuta sa respiri, sa dormi si sa alergi mai bine, prezentata la CES 2015. Gadgeturi chiar si pentru pisici
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery