iLikeIT. Atenție la review-urile false. Care este cea mai bună platformă de calificative

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Sistemul de calificative ne ajută cel mai mult atunci când vrem să căutăm un restaurant ori suntem interesați de un produs anume. De cele mai multe ori, părerea sinceră a unui client ne poate schimba imediat decizia de cumpărare.

Google, Facebook și Tripadvisor sunt cele mai bune exemple, care funcționează și-n țara noastră.

Nu credeți orbește toate review-urile, dar în același timp învățați să scrieți și voi review-uri, ca să dați calificative restaurantului sau hotelului la care ați fost în calitate de turist.

Și trebuie să menționăm povestea celor de la Vice care au făcut un restaurant fals și l-au dus pe locul 1 în Londra, după 7 luni, pe Tripadvisor. Ei au făcut acest lucru în spatele casei, într-un loc dărăpănat, după care au chemat câțiva prieteni să scrie review-uri pozitive.

După ce au început să sune tot mai multe telefoane s-au decis chiar să deschidă restaurantul și să pregătească produse semipreparate. Au păcălit oamenii că nu au voie să afle adresa restaurantului, pentru că, vezi Doamne, ar fi fost secretă, după care le-au gătit supă la plic și lasagna semipreparată. Iar calificativele lor online au fost ”excepționale”.

Site-ul Tripadvisor este unul dintre cele mai folosite de turiști, însă, din păcate, atunci când vine vorba despre locurile din România, pe acest site sunt mai multe review-uri scrise de străini, decât de români.

Puțini români știu, însă, că pot scrie review-uri chiar și pe Google Maps. Dați click pe un loc listat pe Google Maps și acordați câte stele considerați.

Review-uri se pot da și prin intermediul Facebook-ului, însă cea mai mare platformă de calificative - Yelp - întârzie să vină și în România.

Yelp este singura platformă care nu acceptă bani de publicitate de la localuri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO