iLikeIT. Cum sa iti faci o sabie laser ca in "Star Wars" sau o racheta dintr-o sticla de plastic goala

15-06-2015 09:50


Vacanta de vara va fi sigur de neuitat ,mai ales pentru cei care au planuri clare si idei de pus in aplicare. Cum ar fi spre exemplu un laser, o baterie solara sau o bicicleta speciala.

 Daca aveti timpul necesar, imaginatie si un buget minim, sigur va gaseste George Buhnici un proiect de construit pe cont propriu. De pilda, pe internet gasiti instructiuni ca sa construiti aproape orice, de la o bicicleta pana la un laser.

Pe wikiHow exista ghiduri pentru absolut orice: de pilda, cum sa va pastrati capsunele proaspete. Stiati ca puteti sa le spalati cu otet si astfel se conserva mai bine? Dar tot pe wikiHow aflati si cum se poate face o racheta dintr-un pet de plastic.

Pe LifeHacker descoperiti cum sa faceti orice, dar si cum sa iti faci viata mai usoara. Instructables e un site cu instructiuni care te ajuta, de exemplu, sa transformi o placa video intr-un ceas, un controller intr-un portofel sau o rola de banda izolatoare intr-o pelerina de ploaie. Site-ul are insa si sfaturi mai practice – de exemplu, cum sa iti faci un kit de supravietuire, sa faci rost de curent electric in varf de munte sau sa iti improvizezi o remorca pentru biciclete.

Promisesem sfaturi legate de contructia unui laser si iata ca internetul e plin de asa ceva, de la lasere simple pana la unele cu adevarat periculoase. De pilda, pe YouTube exista un tutorial pentru o teava de tras cu cornete care foloseste o tinta cu laser.

Daca aveti componente de la un calculator vechi, pe canalul styropyro aflati cum sa va faceti chiar si sabii laser. Nu sunt ucigatoare, precum cele din Star Wars, dar pot distruge, de pilda, un balon. Aveti totusi grija, daca faceti asemenea proiecte, nu le folositi in spatii publice!