iLikeIT. Cum pot parintii sa foloseasca tehnologia pentru a-si gasi copii rataciti. Localizare cu o precizie de 2 metri

Ultimul update: Luni 17 Noiembrie 2014 00:02
Data publicarii: Vineri 14 Noiembrie 2014 16:22
Categorie: Smart things

Routerele wireless pot fi folosite pentru localizare in situatii mai putin placute. Telefonul celui cautat comunica in permanenta cu dispozitivele din jurul lui, iar pe baza adreselor unice se poate face o determinare precisa.

Daca ajungi la performanta de a exploata tot ce stie sa faca mobilul tau, abaterea este de cel mult doi metri. Asa ca va puteti localiza cu usurinta copilul care s-a ascuns si pare de negasit cu ajutorul unui telefon inteligent.

Lasati-l pe cel mic sa se ascunda, apoi scoateti propriul telefon. Cu ajutorul unei aplicatii speciale, acesta va primi informatii directe de la celalalt dispozitiv. Dar, dincolo de harta care va arata estimativ unde se afla copilul, mai exista un program care calculeaza puterea semnalului emis de smartphone-ul copilului.. Aveti acum doua surse care permit localizarea cu o abatere de doi metri.

Aplicatiile de localizare a telefonului furat sunt inutile in Romania. Raspunsul aberant al politiei intr-un asemenea caz

Telefoanele comunica prin cele doua antene Wi-Fi. Cu cat sunt mai apropiate, smartphone-ul parintelui emite sunete la frecventa tot mai mare. Functioneaza aproape ca un detector de metale.

Pe telefonul copilului a fost descarcata inainte de joaca, o aplicatie care nu poate fi stearsa. Nu se gaseste in meniu, alaturi de alte softuri, ci ruleaza ascuns. Costa doar 10 euro sa o descarcati.

Inlocuiti jocul de-a v-ati ascunselea cu situatiile in care pierdeti contactul cu cel mic, la locul de joaca, la mall sau cand asteptati sa iasa de la scoala. Veti sti in permanenta unde se afla. Si daca nu vreti sa ii dati copilului un telefon pe mana, componentele acestuia pot fi ascunse in ghiozdan sau captuseala gecii. Exista bineinteles si dispozitive speciale. Pretul lor trece de 300 de lei si nu sunt la fel de precise ca un telefon modificat, fiindca localizarea se face doar prin GPS.

Radu Basca, specialist in sisteme de localizare, explica la iLikeIT cum va puteti gasi copilul cu ajutorul unei simple aplicatii. Astfel de sisteme au parteneriate cu Google, dar si cu retelele de telefonie.

Exista si o serie de site-uri utile. Pe Open CellID gasiti, de pilda, toate celulele GSM , dar fiind un serviciu gratuit, actualizarea nu e facuta foarte des. Pentru retelele wi-fi puteti folosi wigle.

Wireless la terase doar cu buletinul. Legea care ii obliga pe romani sa se legitimeze inainte de a intra pe Internet
Wireless la terase doar cu buletinul. Legea care ii obliga pe romani sa se legitimeze inainte de a intra pe Internet
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery