iLikeIT. Cele mai noi modele de telefoane, lansate la IFA Berlin 2017

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Vineri 01 Septembrie 2017 09:32
Categorie: Smart things

Noul sezon iLikeIT începe la IFA Berlin 2017, cel mai mare târg de tehnologie din fiecare toamnă

Din primăvară şi până acum, Sony ne-a tot arătat spectaculosul XZ Premium. Pe care nu prea îl cumpără lumea. Camera cu slow-motion-ul suprem de pe piaţă - 960 frame-uri pe secundă - şi carcasa lucioasă a ajuns, aşadar, şi pe două variante mai accesibile. Ambele sunt din aceeaşi familie şi vin cu noul Android 8 la bord.

XZ1 este un smartphone complet, cu cel mai nou procesor Snapdragon 835, 4 giga de RAM şi un ecran triluminos de 5.2 inchi. Bateria de 2700 mhA se încarcă rapid şi ţine toată ziua.

Zilele acestea, dacă vrei un telefon performant, trebuie să iei unul cu diagonală de 5.5 inch în diagonală. Spre exemplu, Sony Xperia XZ Premium, care în mâna cuiva s-ar putea să fie cam mare. De aceea, (poţi lua de aici) unul dintre cele mai performanţe telefoane de pe piaţă, cea mai nouă platforma în cel mai mic ecran este acest Sony Xperia XZ1 compact. Care are doar 4.6 inch în diagonalaa. Este doar HD însă se va potrivi în mâna oricui. Are cel mai nou Snapdragon, o baterie care îl va duce la cel puţin o zi şi jumătate, însă camera este aceeaşi de pe XZ Premium.

De lăudat, tot de la Sony, este şi RX0 - cea mai mică camera foto/video cu senzor de 1 inch. Nu este un concurent pentru GoPro. Pare mai degrabă destinată videografilor,, decât sportivilor.

Schimbăm hala şi mergem în capătul celălalt al târgului, unde Samsung continuă defilarea începută la New York cu mult aşteptatul Note 8. După ce ne-a obişnuit ani la rând că lansează la Berlin cel mai nou Note, Note 8 a fost lansat în NY şi deja este văzut şi la Bucureşti. Însă poate fi încercat şi în IFA Berlin, unde Samsung se concentrează mai degrabă pe electrocasnice.

Nu sunt singurele noutăţi. Samsung a punctat spectaculos şi în zona de gaming, dar mai ales în cea de electrocasnice. Cu detalii venim în zilele următoare.

Cel mai performant telefon lansat în ziua de presă, la IFA Berlin, a fost însă de la LG - noul LG V30. Cei de la LG merg pe un ecran, ei spun, FULL VISION, de 2 pe 1. Adică un fel de două pătrate suprapuse. Un ecran de 6 inch, cu o rezoluţie foarte bună, dar pentru prima dată cu un ecran OLED. Care se vede genial. La fel de rotunjit, cu aluminiu, senzorul pe spate acolo unde ne place cel mai mult, însă pe mine mă încânta cel mai tare camera duală.

 

Lenovo a adus la Berlin noul Moto X4. Care s-a şi aliniat tendinţei din ultimul an: vine tot cu două camere pe spate. Cu siguranţă o să mai butonăm noul Motorola X4. Dincolo de camera duală, care începe să fie tot mai des întâlnită şi acest design metalic, are o funcţie nouă. Cea prin care poţi controla mai multe boxe deodată. Poţi să dai petrecere de pe un astfel de telefon pe mai multe incinte cu Bluetooth. Avem deja conectate 3, o să apară cele care sunt deschise, pot să merg în orice aplicaţie de muzică şi pur şi simplu să dau play.

Cu alte produse spectaculoase lansate la Berlin ne întâlnim la iLikeIT în zilele următoare, dar şi din 16 septembrie, în fiecare sâmbătă dimineaţă, de la 10.

Hoț filmat de camere în Craiova. Cum a furat două telefoane din rucsacul unei femei
Hoț filmat de camere în Craiova. Cum a furat două telefoane din rucsacul unei femei
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery