iLikeIT. Cele mai bune ceasuri și brățări inteligente pentru cei care fac sport
George Buhnici s-a “blindat” joi dimineaţa cu ceasuri pe ambele mâini.
Conceptul de la care pleacă este acela de a va încuraja să faceţi sport. Din testele făcute de George Buhnici, pe parcursul ultimilor ani, multe dintre aceste gadgeturi care monitorizează ceva nu sunt tocmai precise, unele dintre ele au erori şi de zeci de procente.
Totuşi, în piaţă la început primele care ajung sunt cele mai scumpe, că să îţi promită performanţă şi cele în care poţi avea încredere ca sportiv.
Cu ajutorul unui ceas Garmin Fenix 5, George Buhnici şi-a măsurat pulsul în timp real, cu ajutorul senzorului de dedesubt, care scanează prin piele vasele de sânge. Ceasul are si semnal GPS si poate spune locul unde se află si face şi o hartă pentru a-l ajuta să navigheze. Toată acestea sunt încorporate într-o carcasă extrem de rezistentă, gândită pentru sportivi.
Pe lângă Garmin Fenix 5, a fost testat și un ceas Suunto Spartan Sport Wrist HR. Este de la competitorul celor de la Garmin. Şi acesta are monitorizarea pulsului. Ambele ceasuri au dedesubt lasere. Amândouă au şi GPS, că să te poţi orienta, dar şi că să îţi vezi traseele ulterior.
Este o luptă în această industrie pentru cine aduce în piaţă primul astfel de ceas multisport, care are o multitudine de sporturi pe care le poate monitoriza într-o interfaţă cât mai simpatică, astfel încât sportivii sau amatorii dornici de tehnologie să dea banii şi nu vorbim de preţuri mici, vorbim de la 5, 6, 700 de euro în sus în anumite situaţii.
De la Suunto mai trebuie menţionat şi un Suunto Spartan Ultra, care este cel mai avansat, dar nu are un senzor de puls pe spate pentru că acest Ultra se bazează pe o centură de piept. Însă se laudă şi el cu cele mai bune materiale, aliaj de titan, cristal safir.
Pe lângă ceasuri, la iLikeIT au fost prezentate şi două brăţări. Prima dintre ele este un Fitbit Altă HR, care îţi poate monitoriza pulsul, iar bateria ţine aproximativ o săptămână. Cea de-a doua brăţară este o MiVia 350, care foloseşte un senzor făcut împreună cu NASA, iar degetul trebuie ţinut pe senzor. Senzorul nu foloseşte laser, ci ia pulsul electric.
Ultimul gadget de astăzi este un Huawei Watch, care a primit update la Android Wear 2.0 şi face mult mai multe lucruri şi este şi mai stabil şi ţine şi mai mult bateria. Din nou, aceleaşi aplicaţii, şi el are un senzor de puls, dar nu este la fel de precis.
El este gândit mai mult pentru stradă şi pentru conectivitate. Aici apare diferenţa importantă între, să zicem, ceas “deştept” , conectat la orice telefon, un astfel de telefon merge şi cu Android şi cu iPhone, un astfel de ceas este gândit mai degrabă pentru conectivitate.
Însă, pe Fenix-ul 5 şi pe Suunto Spartan a început să aiba notificări smart, pot să îţi primească notificări de la telefoane, dar din observaţiile sale, funcţionează aşa-şi-aşa, depinde cum ţi-ai setat telefonul, de aceea încă nu avem un ceas perfect în piaţă care să le facă pe toate.
Dacă vrei un ceas cu adevărat bun, trebuie să îţi alegi unul care să se potrivească la ceva. Vrei să mergi din când în la sala, oricare dintre cele două, MiVia sau Fitbitul sunt excelente. Şi te vor ajută să îţi monitorizezi cât se poate de precis antrenamentul pe bandă, la greutăţi sau la orice altceva.
Vrei să faci sport de performanţă? Cu siguranţă, numele importante sunt Suunto şi Garmin, dar mai există şi Polar.
Dacă vrei doar conectivitate, recomandările noastre sunt în zona de ceasuri cu Android Wear.
Sursa: Pro TV
Etichete: ilikeit, garmin, gadget, bratari, ceasuri, george buhnici, puls,
Dată publicare:
03-08-2017 10:13