iLikeIT. Cele mai bizare invenţii de la IFA Berlin 2017: maşina de spălat cu 3 cuve şi Petcube

Ultima actualizare: 10-10-2017 09:26
george si masina de spalat cu 2 cuve
Pro TV

Ce îţi trebuie pentru a isca o revoluţie în tehnologie? Integrare cu Amazon Alexa, case inteligente, senzori şi alte trăsnăi similare? Nicidecum! Câţiva chinezi odihiniti şi ambiţioşi, un stand şi cam atât.

Ne-am prins rapid de situaţie la IFA Berlin, unde inovaţiile asiaticilor au depăşit.... nu chiar graniţa imaginaţiei, dar cu siguranţă limita percepţiei imediate. Când credeam că maşină de spălat cu două cuve e o treaba, am descoperit-o pe cea cu trei. Tot la ei am descoperit o sumedenie de alte gadgeturi mai mici sau mai mari, mai mult sau mai puţin utile. Ruletă cu display, pe care dai aproape 100 de euro, spre exemplu.

Pe de altă parte, cu mintea ocean de relaxare, nişte americani au venit cu un dispozitiv care-ţi permite să comunici şi să interacţionezi cu câinele...de la distanţă. Sau prin care păcăleşti mata cu laserul...remote. Nici europenii nu se lasă mai prejos, cu a lor semi-inutilă maşină de făcut iaurt, dar şi aşa...

Rămânem, aşadar, tot în sfera culinară. Pentru maşinăria de făcut iaurt. Care, la noi, la români, are componente preţioase, precum cârpă şi tifonul. Elveţienii şi francezii, însă, au nevoie de sprijin. Îţi pui laptele, un pic de iaurt, căpăcelul, bagi în aparat, setezi un cronometru şi apoi se face iaurtul. Pesemne că oamenii aceştia ar avea nevoie de o călătorie pe meleagurile noastre, unde noi luăm nişte lapte, puţin iaurt, îi punem un tifon şi aşteptăm un pic.

Ieşim din bucătărie pentru aparatură teoretic ceva mai utilă. Iată maşină de spălat cu două cuve, una de 8kg şi altă de 4. Cuva de jos e capabilă să usuce şi rufele. Aşadar cred că se califică pentru un apartament mic de oraş. Ocupă la sol aceeaşi suprafaţă că o maşină convenţională, deşi poate spală de două ori mai multe rufe.

Dar, cum aparatul mai poate fi compartimentat, la două hale distanţă am descoperit-o şi pe cea cu trei. Universul s-a zguduit din temelii. Luaţi cunoştinţă cu maşină de spălat cu cuva mare, de 10kg, şi două cuve mai mici de 1 kg. Îmi place şi tabletă de unde poţi să controlezi totul, conectat şi ea la internet. Meniul e foarte uşor de folosit.

Relaxaţi şi preocupaţi de tot ce mişcă, inclusiv animalele de companie, americanii au venit cu un gadget aparte – Petcube. Un aparat în care poţi să vezi ce fac animăluţele de acasă, că să te lămureşti cine a dat jos ghiveciul sau poţi să te joci cu el că să nu se mai simtă singur. Cum? Cu o undă laser, pe care o poţi agită de colo colo cu o aplicaţie. Şi dacă ascultă comenzile şi este o pisica sau un căţel cuminte, îi poţi trimite şi câte o gustărică, din celălalt Petcube care dozează câte o recompensă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO