iLikeIT. Ceasurile inteligente ar putea deveni, in curand, ceva obisnuit in vietile noastre. Ce puteti face cu un smartwatch

05-10-2016 11:47

Ceasurile inteligente ar putea deveni, cat de curand, un obiect comun in vietile noastre. Acestea stiu nu doar sa ne arate ora, ci si cine ne suna. Ori sa ne arate mesajele pe care le-am primit pe telefon.

In plus, unele modele fac toate acestea la un pret de aproximativ 1000 de lei. Vorbim mult despre ceasurile conectate, care parca nu au prins inca viteza, dar vor prinde de aici inainte. O sa vedeti tot mai multe marci clasice care vor incepe sa introduca in ceasurile lor astfel de tehnologii.

Asa se intampla cu cei de la Fossil, care au cumparat o companie mai mica. Se numeste Misfit si au luat tehnologia lor si au instalat-o in ceasuri clasice.

Cu toate acestea, un Skagen este in stare sa arate in cateva apasari de buton mai multe functii. De exemplu, in mod normal arata ora. Apas o data pe buton: o sa-mi arate data. Apasa inca o data si poate sa treaca prin difertite moduri, sa imi arate alarma, ziua si asa mai departe. Sau pot sa dau drumul la muzica cu un alt buton.

Cand te suna sotia, poti sa aloci unul dintre numerele de pe cadran, iar limbile ceasului se vor duce acolo. O multime de functii intr-un ceas, care nu are niciun fel de afisaj color, niciun fel de afisaj digital, dar ramane destept si urmareste chiar si pasii.

Bateria din interior se schimba o data la 6 luni, dar daca renunti la vibratii tine chiar si un an. In cele din urma, pretul: 219 euro.

Printre producatorii consacrati care vin cu astfel de oferte mai sunt Guess, Swatch si Tissot. Dar, Skagen si Fossil au cele mai accesibile preturi.

Cei cu adevarat seriosi cand vine vorba de antrenament, peripetii, de sporturi in general, stiu ca un ceas cu care iti poti monitoriza activitatea este Garmin, iar Fenix a fost in totdeauna varful de gama, insa cei de la Garmin au observat ca multi dintre cei care foloseau deja un astfel de ceas si-au dorit sa le ia cu ei si dupa ce au iesit din sala de antrenament sau au coborat de pe munte.

Pentru ei a aparut Fenix Chronos, care costa 2000 de euro. Aceasta este versiunea cea mai scumpa, cu bratara si cadran din titan, iar pe dedesubt are cauciuc, ca sa fie placut la atingere. Are toate functiile unui ceas de antrenament: GPS, monitorizare ... totul cu acuratete extraordinara.

Ba mai mult, stie sa masoare si pulsul. Dar, in cazul acestui ceas de la Garmin, pretul este dat de calitatea materialelor folosite.

Sony propune un alt ceas inteligent, al carui ecran este continuat si in bratara cu cerneala electronica. Un astfel de model costa aproximativ 500 de euro si poate fi cumparat din Japonia.

Alt ceas interesant isi cauta finantare pe Kickstarter. Trebuie sa stiti ca, in acest caz, indicatorul de ora vine pe lateralul ceasului. Este ideea unui designer olandez, care cere 1200 de euro pentru un singur exemplar din cele 100 pe care le va produce.