iLikeIT. Aplicatiile care nu trebuie sa lipseasca de pe telefonul tau cand pleci in vacanta. Cum sa le folosesti eficient


Ultimul update: Luni 23 Ianuarie 2017 06:58
Data publicarii: Vineri 20 Ianuarie 2017 11:25
Categorie: Smart things

Este vremea perfecta pentru o mini-vacanta la munte, iar tehnologia ne poate ajuta sa profitam si sa ne relaxam asa cum se cuvine. George Buhnici a pregatit o lista cu aplicatiile pe care trebuie sa le avem in telefon cand plecam de acasa.

Waze

Aplicatia poate fi folosita cu succes si in roaming. Din testele noastre consuma cam 100 de MB la fiecare mie de kilometri pe care o conduceti. Este destul de simpla si te va ajuta sa navighezi si acolo unde este multa aglomeratie. Nu este insa extrem de precisa peste tot.

Google Maps

Google Maps este evident o varianta la fel de buna. Nu uita sa bifezi optiunea de trafic ca sa obtii acelasi efect ca pe Waze. Multe dintre orasele mari au inclusiv informatii turistice in Google Maps. Apesi pe punctu albastru si in partea de jos o sa descoperi o lista cu recomandari in functie de momentul zilei, poate vrei un pranz, o cina sau poate vrei sa frecventezi aceleasi locuri unde merg localnicii.

TripAdvisor

Functioneaza mai ales in orasele mari din Europa. Pentru destinatiile de peste ocean va recomandam Yelp, e o aplicatie mult mai buna pentru localuri si hoteluri.

Booking.com

Numarul unu ramane Booking.com. Este extrem de bine integrat, cu multe informatii si te poate ajuta inclusiv in procesul de rezervare, in cazul in care vrei sa faci anulari, chiar si in ziua in care iti incepi sejurul, la costuri destul de bune.

Airbnb

Alternativa la hoteluri este Airbnb, aplicatia prin care tot felul de oameni isi pun la dispozitie casele si apartamentele. Poti gasi dealuri interesante, de la castele foarte costisitoare, pana la o cazare intr-o rulota. Mare atentie la conditiile de rezervare, exista taxe suplimentare pe care le vei plati pentru curatenie, animal de companie si nici macar comisionul Airbnb nu este de neglijat.

Uber

Nu ne place Uber cand isi mareste tarifele la ore de varf, dar este o aplicatie utila atunci cand calatoresti in strainatate deoarece poti face platile din acelasi cont pe care il ai in tara.

Lyft

Lyft este varianta mai accesibila a lui Uber, dar functioneaza doar in anumite tari.

iLikeIT. Cat de buni sunt ochelarii de realitate virtuala Playstation VR. Pretul lor va fi unul suportabil de fanii jocurilor
iLikeIT. Cat de buni sunt ochelarii de realitate virtuala Playstation VR. Pretul lor va fi unul suportabil de fanii jocurilor
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery