iLikeIT. Aplicațiile care le pot face elevilor și profesorilor treaba mai ușoară
Școala românească repornește luni un nou an de studiu în care sperăm cu toții că timpul petrecut la clasă va fi mai puțin despre capacitatea de a scrie după dictare și mai mult despre educație.
În 2017, ne dorim elevi mai preocupați de viteza de răspuns și creativitatea răspunsului, decât de capacitatea de memorare a lecțiilor. Iar o idee bună este să folosim mai multă tehnologie, cu folos, interactiv și distractiv.
Există tot felul de instrumente pentru a organiza școala. De exemplu, pe Schoology îți poți organiza toate clasele și orele. Pe de-o parte se înscriu elevii, pe cealaltă parte, profesorii.
Poți vedea cum evoluează elevii și, în funcție de caz, să intervii la timp. Notele sunt date online și elevii pot vedea exact unde au greșit.
Platforma gratuită edu.google.com poate fi folosită oriunde în lume. Toate documentele sunt în Cloud, iar elevii și profesorii pot discuta online, pe messenger.
Newsela a prinst foarte puternic afară. Aici puteți da de citit elevilor și puteți urmări exact cât au citit.
Cu Screencast-O-Matic puteți înregistra ecranul calculatorului. Astfel, tot ce faceți pe calculator - scris, desenat în Paint - se înregistrează și puteți trimite lecția elevilor.
Pe Kahoot! puteți crea jocuri interactive, iar elevii pot răspunde din orice loc se află.
Iar pe www.pollev.com, George Buhnici a creat un sondaj în care puteți descrie școala românească într-un singur cuvânt.