IFA Berlin. Cum îți uzi florile sau îți tunzi iarba când ești plecat de acasă
Inovaţia chiar este la ea acasă, la Târgul de tehnologie IFA Berlin. Ştii ce ai în frigider încă de la volan. Apoi afli cum se simt florile tale, cât de scurt trebuie tunsă iarba, dacă ţi-a călcat cineva pe gazonul proaspăt şi aşa mai departe.
Inutil să precizăm că accesul video la fiecare cotlon este nelimitat. Şi de foarte bună calitate.
Să nu credeţi că facem deşteaptă doar casă. Indiferent cât de mare sau mică este locuinţa viitorului, în grădină e nevoie de tehnologie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pur şi simplu, pui cutia care devine un obiect controlabil, de la distanţă, pe internet. Apoi, voi putea să adaugi florilor tale un senzor, de lumină şi umiditate. Ca să ştii dacă se simt bine, dacă suferă, dacă au nevoie de afecţiune. Poate de un pic de muzică, cine ştie.
În doi timpi şi trei mişcări, aşadar, avem un sistem controlabil de pe telefonul mobil. În care includem şi un robot care poate tunde iarba. Investiţia în echipa de grădinărit? Între 1.500 şi 2.000 de euro.
Tot la exterior, o locuinţă inteligenţă are nevoie de supraveghere permanentă.
Aşadar, camerele de supraveghere nu sunt doar pentru apartament. Pot fi pentru grădină. Sau pentru pădure. Undeva unde vrei să surprinzi ceva. Nu ştiu, poate urmăreşti un cuib de vulturi, un şoim. Un astfel de accesoriu îţi poate ajuta camera să stea pe o creangă. Şi camuflată aşa, nu o va descoperi decât cel care ştie că a pus-o acolo.
Preţurile pentru aceste dispozitive de la Arlo pleacă de la 130 de dolari. La care se adaugă şi carcasele tip camuflaj. Şi ele, în jur de 25, 30 de dolari bucata.
Sigur, pentru liniştea sufletească, proprietarul poate apela oricând la supravegherea din dronă. Iar pentru asta, am mers, în Berlin, la spectaculoasă companie DJI - cei care cam dau tonul pieţei.
Noul Mavic Pro, în Platinum Edition, e ireal de silențios. Au reuşit să îi coboare cu doar patru decibeli nivelul de zgomot. Este cu 40% mai silenţios. Ceea ce îl face aproape invizibil în oraşe, unde nu o să-l auzi nici la decolare, nici la aterizare.
DJI a adus, la IFA, şi Phantom 4 Pro. Pe negru. Fără alte inovaţii. Tragem linie şi ne retragem în punctul zero al zonei de confort: încăperile casei. Ne încheiem ziua privind... la recoltă din ultimele săptămâni.
Nu-ţi trebuie decât acest ghiveci, pe care îl introduci într-un ghiveci mai mare, care are apă dedesubt. Uite, dacă ridic de aici, sub plăntuţa noastră avem apă şi un flotor care te anunţă că nu mai au multă apă. În rest, ghivecele noastre nu mai au nevoie decât de lumină.
O să vedem tot mai multe astfel de inovaţii în următoarea perioadă. Click&Grow propune variante cu 3, 5 sau 9 ghivece de apartament. Totul, la o sumă cât pentru o ieşire romantică în oraş.