HP a anuntat cumpararea unei divizii Samsung. Pe ce ramura a grupului sud-coreean va da peste un miliard de dolari


Ultimul update: Joi 15 Septembrie 2016 04:54
Data publicarii: Luni 12 Septembrie 2016 12:47
Categorie: Smart things
produse HP

Producatorul american de computere personale HP Inc. a anuntat luni ca a ajuns la un acord pentru preluarea diviziei de imprimante a grupului sud-coreean Samsung Electronics Co. la suma de 1,05 miliarde de dolari.

HP mizeaza pe faptul ca va putea sa-si majoreze cota de piata si sa faca profit chiar si pe o piata globala in scadere, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Tranzactia dintre HP si Samsung ar urma sa se incheie in aproximativ 12 luni, in functie de obtinerea aprobarilor necesare. HP va primi peste 6.500 de licente de la Samsung, ceea ce va consolida portofoliul de licente HP in domeniul tehnologiei laser. In conformitate cu termenii acordului, Samsung va cumpara actiuni HP in valoare de 100 pana la 300 milioane de dolari de pe piata libera dupa finalizarea achizitiei.

Samsung este cel mai mare producator mondial de smartphone-uri, televizoare si chipuri de memorie, insa pe piata globala a imprimantelor firma sud-coreeana este in urma rivalilor HP, Canon Inc. si Epson. Firma de cercetare de piata IDC estimeaza ca in al doilea trimestru al acestui an Samsung se situeaza pe pozitia a cincea in topul marilor producatori de imprimante, cu o cota de 4% din piata globala.

Aceasta este cea mai mare achizitie facuta de la separarea HP din Hewlett Packard Enterprise Co., anul trecut, pentru a se concentra pe computere personale si echipamente hardware asociate. Prin preluarea diviziei Samsung, HP va dobandi noi tehnologii in domeniul imprimantelor cu laser si va putea sa gaseasca noi surse de crestere in conditiile in care smartphone-urile, tabletele si alte dispozitive reduc nevoia pentru imprimarea traditionala pe hartie.

"Aceasta este o miscare strategica pentru HP. Separarea functioneaza cu adevarat", a declarat Enrique Lores, presedintele divziei de Imaging, Printing & Solutions de la HP.

Pentru Samsung, vanzarea diviziei de imprimante face parte dintr-un proces pe termen lung destinat concentrarii pe domeniile cu crestere mare. In 2014 Samsung Electronics a decis sa isi vanda operatiunile din domeniul corpurilor de iluminat cu LED din afara Coreei de Sud, in timp ce firma mama Samsung Group si-a vandut activele din domeniul apararii si chimiei.

"Lumea hartiei dispare. Imprimantele nu au un viitor. Totul va fi ecrane iar Samsung este cel mai mare producator de display-uri din lume" a declarat Mark Newman, analist la Sanford C. Bernstein.

La inceputul anului, Lexmark International Inc. a acceptat sa fie preluat de un consortiu de investitori condus de Apex Technology Co. si PAG Asia Capital intr-o tranzactie care a evaluat compania la 3,6 miliarde de dolari.
 

produse HP Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Compania Samsung cere in mod oficial tuturor posesorilor de Galaxy Note 7 sa le opreasca si sa le inapoieze cat mai repede
Compania Samsung cere in mod oficial tuturor posesorilor de Galaxy Note 7 sa le opreasca si sa le inapoieze cat mai repede
Sistemul de sanatate, lovit din toate partile. HP si reprezentanti CNAS, acuzati de o paguba de 17 milioane de euro
Sistemul de sanatate, lovit din toate partile. HP si reprezentanti CNAS, acuzati de o paguba de 17 milioane de euro
iLikeIT. Telefoanele de ultima generatie lansate la MWC: Samsung Galaxy S7, LG G5 si HP Elite X3
iLikeIT. Telefoanele de ultima generatie lansate la MWC: Samsung Galaxy S7, LG G5 si HP Elite X3
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery