Google va lansa lentilele de contact "smart". Ce va face acest gadget cu lacrimile posesorului


Ultimul update: Luni 20 Ianuarie 2014 06:59
Data publicarii: Vineri 17 Ianuarie 2014 11:27
Categorie: Smart things
Lentile de contact

Google Lab, renumit pentru proiectele sale atipice, a anuntat, joi, ca este pe cale sa lanseze un set de lentile de contact "smart".

Aceste gadgeturi vor fi capabile sa ajute persoanele diabetice sa isi monitorizeze si sa isi controleze mai bine glicemia, informeaza AFP.

"Suntem pe cale sa testam lentile inteligente fabricate pentru a masura concentratia de glucoza din lacrimi", au explicat cei doi cercetatori aflati la originea acestui proiect, Brian Otis si Babak Parviz.

Lentilele functioneaza cu ajutorul "unui mic cip conectat si al unui senzor de glucoza miniatural, care sunt inchise intre doua straturi de materialele din care sunt fabricate lentilele de contact", au precizat ei.

Potrivit celor doi cercetatori, testele clinice au fost deja efectuate pentru acest proiect, iar discutiile sunt in curs cu Agentia americana pentru medicamente (FDA). Prototipul acestor lentile poate sa determine cantitatea de glucoza din lacrimi, in fiecare secunda.

Cercetatorii studiaza posibilitatea de a integra semnale luminoase care ar putea sa ii previna pe purtatorii lentilelor atunci cand anumite praguri ale glicemiei sunt depasite.
 

Sursa: Mediafax