Google vrea sa salveze ultimele triburi izolate din Amazon cu ajutorul satelitilor si hartilor online

Ultima actualizare: 27-04-2014 07:17
Trib Amazon

Compania Google ar putea salva triburile izolate din Amazon. Cercetatorii folosesc hartile online pentru a monitoriza de la distanta aceste societati misterioase.

Ultimele triburi izolate, care nu au luat contact cu civilizatia moderna, ar putea fi monitorizate folosind satelitii si hartile online. O echipa de cercetatori americani, de la Universitatea Missouri, foloseste deja imaginile furnizate de Google Earth pentru a analiza evolutia demografica a unui sat izolat, aflat la granita dintre Brazilia si Peru, scrie The Daily Mail.

Supravegherea de la distanta este singura metoda de a urmari, in siguranta, societatile indigene izolate si de a obtine, pe termen lung, informatii care le cresc sansele pentru supravietuirea pe termen lung.

Folosind imaginile furnizate de Google Earth, cercetatorii au putut estima suprafata teritoriului si suprafata satului in care traieste tribul.

"Am descoperit ca populatia tribului nu este mai mare de 40 de persoane", a declarat Rob Walker, cel care a condus studiul.

"Un sat mic, izolat, ca acesta, este in pericol iminent de disparitie. Totusi, contactul cu lumea exterioara nu este recomandat. Un program de supraveghere de la distanta, folosind imagini periodice din satelit, ne poate ajuta sa monitorizam miscarile si modificarile populatiei satului", a mai spus Walker.

Oamenii de stiinta estimeaza ca in padurile amazoniene se afla aproximativ 100 de triburi care nu au intrat niciodata in contact cu lumea moderna, insa existenta lor este pusa in pericol de exploatarea padurilor, de agricultura agresiva si de dezvoltarea agriculturii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO