Gadgeturile care ne simplifica viata. Robotul pentru cei singuri si aparatul care iti spune cat esti de beat

Ultima actualizare: 26-12-2015 08:58

Tehnologia ne face viata mai usoara. Anul acesta s-au lansat aparatul inteligent pentru udat florile sau dispozitivul care ne avertizeaza cand am intrecut numarul paharelor.

Cei care adora sa faca miscare trebuie sa stie ca a fost lansat tricoul inteligent, care le monitorizeaza pulsul si activitatea cardiaca. In plus, ii poate face purtatorului si o electrocardiograma, apoi trimite rezultatul - printr-o alta aplicatie - pe telefonul mobil sau pe tableta.

Trecem la un gagdet care isi poate dovedi utilitatea la sfarsitul unei intalniri in oras, cu prietenii. Dispozitivul arata alcoolemia si in cat timp va fi eliminat alcoolul din organism.

Brian Sturdivant, vicepresedintele companiei: "Alcoolul ne afecteaza pe fiecare diferit, asa ca acest dispozitiv ii poate arata fiecaruia care sunt, sa spunem asa, etapele betiei."

Nu sunt putine nici gadgeturile... pentru acasa. Acest aparat are grija de plante, atunci cand proprietarul pleaca in vacante mai lungi. Trebuie sa ii spui soiul, si dispozitivul va sti sa ude floarea, tinand cont de umiditatea pamantului, de temperatura si de cantitatea de lumina pe care planta o primeste.

Iar pentru cei care lasa acasa, in timpul deplasarilor, si un animal de companie, a fost inventata o camera video, care - atasata de o zgarda - transmite live tot ceea ce vede patrupedul.

Ramanem la capitolul companioni si vi-l prezentam pe Budgee Robotul a fost creat pentru a veni in sprijinul batranilor si persoanelor cu dizabilitati - ii poate ajuta sa isi care bagajele sau cumparaturile.

Un alt robot umanoid, Pepper, este destinat celor ce sufera de singuratate. Recunoaste emotile umane si reactioneaza in functie de ele. Totodata, isi dezvolta personalitatea in funcie de interactiunile cu oamenii. Retine fete si este programat sa para fericit atunci cand primeste atentie si sa dea semne de depresie cand este neglijat.

2015 a fost de departe anul dronelor, tot mai variate si mai destepte. Airdog este un aparat destinat celor ce vor sa se filmeze in timp ce practica sportul preferat, fie ca vorbim de surf, fie ca discutam de mountain-bike. Aparatul decoleaza si aterizeaza singur si urmareste aventura pas cu pas.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO