Cum arata New York-ul prin ochii unei pasari. Simulatorul care iti ofera senzatia zborului, inventat de elvetieni
Cati dintre noi nu au visat sa isi intinda bratele si sa isi ia zborul precum o pasare. Este o dorinta veche a omului, implinita partial de inventatorii elvetieni.
Acestia au creat un simulator ce reda senzatia zborului, cu ajutorul unui aparat de realitate virtuala.
Simulatorul "Birdly" dezvaluie New Yorkul prin ochii unei zburatoare. "Calatoria" printre zgarie nori este controlata de fiecare utilizator in parte prin miscari din maini. Astfel, pot fi reglate viteza, altitudinea si directia zborului virtual. Conditiile atmosferice sunt redate cu ajutorul unui ventilator, in timp ce in casti se aude sunetul aripilor ce lovesc aerul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Simti ca te vei prabusi atunci cand te inclini in fata. A fost senzational", a spus un pasionat.
Grafica tridimensionala a fost furnizata de o companie americana, iar imaginile sunt redate prin intermediul unor ochelari pentru realitate virtuala.
Stephan Schwingeler, organizatorul festivalului Global Games: "Creierul nu poate decide daca ce se intampla este aievea sau nu. Atat de puternica este senzatia zborului."
Simulatorul a fost creat de un grup de profesori de la Universitatea de arta si design din Zurich. Aparatul a avut un succes atat de mare in Elvetia, incat inventatorii au decis sa il trimita intr-un turneu mondial. Cei care vor sa il incerce il pot gasi la targurile de tehnologie si jocuri.
Pe de alta parte, la un astfel de eveniment, organizat la Londra, vizitatorii au aflat care sunt noutatile in materie de drone. Companiile au prezentat aparate controlate prin intermediul unui program pe calculator.
Van Moerkerk, reprezentantul unui producator de drone: "Sarcina omului este sa aiba grija ca drona sa zboare intr-un mediu sigur si sa aiba documentele de zbor necesare."
Domeniile in care pot fi folosite aceste aparate sunt tot mai multe, de la un an la altul.
Van Moerkerk, reprezentantul unui producator de drone: "Poti zbura deasupra unor conducte si, cu ajutorul unui aparat care identifica si masoara nivelul substantelor din aer, poti stabili daca exista scurgeri."
Dronele si-au gasit utilitate si in situatii limita - pot zbura in mijlocul unui uragan, pentru a-i masura intensitatea, sau prin fumul dens emanat de un incendiu de vegetatie pentru a stabili evolutia focului.