CES 2018: televizorul care se rulează și robotul care îți calcă rufele
Un televizor care se rulează şi un altul, mare cât peretele, oferă imagini cristal. Cel mai mare târg de tehnologie din lume s-a deschis în Vegas, cu câteva premiere spectaculoase.
În nesfârşita bătălie dintre companii, care dezvoltă noi tehnologii de televiziune pentru a seduce potenţialii cumpărături, LG Displays a venit cu ceva nou. Compania - o subsidiară a gigantului de electronice sud-corean - a creat primul ecran TV de ultra-înaltă definiţie şi de mari dimensiuni, care se rulează.
Specialistă: „Puteţi să retrageţi în cutie acest ecran când nu-l folosesiti, în felul acesta. Pentru că se rulează, puteţi elibera un spaţiu suplimentar pe care să-l folosiţi la maximum. Pe măsură ce va fi comercializat şi va deveni miniaturizat, şi mai uşor, îl puteţi folosi şi ca televizor portabil. Ecranul cu led-uri organice poate avea mai multe funcţii. Când te trezeşti de dimineaţă şi vrei să vezi cât este ceasul sau să ştii cum este vremea, poţi să-l foloseşti ca un display de informaţii. Atunci ecranul nu iese complet afară. Când vrei să vezi un film, se poate transforma într-un ecran mai lat, ca la cinematograf. Iar dacă copiii vor să urmărească un program normal la televizor, devine ecran TV cu dimensiunile obişnuite, 16:9.
Alegeri 2024
19:42
Ambasadorul român în SUA: Călin Georgescu a fost sprijinit de Rusia, cea mai mare amenințare la adresa României și a NATO
19:39
Specialist, după ce Georgescu a mers să voteze simbolic la Mogoșoaia: Este o formă de presiune publică ce poate degenera
08:57
FOTO. Călin Georgescu a mers să voteze simbolic la Mogoșoaia, deși alegerile prezidenţiale au fost anulate vineri de CCR
08:03
Elena Lasconi i-a scris o scrisoare lui Donald Trump. „România este acum mai fragilă ca niciodată”
„Aş vrea să vă prezint modelul de 146 inch de la Samsung, primul televizor modular din lume, denumit The Wall.”
Denumirea trădează ambiţiile producătorului sud-corean de a aduce pe piaţă un televizor „cât un perete". Are la bază tehnologia microLED, adică ecranul este făcut dintr-un număr foarte mare de LED-uri microscopice care emit lumină individual. Astfel, oferă culori şi luminozitate mult mai bune.
Pentru pasionaţii de gadgeturi, târgul de tehnologie de la La Vegas este, cu siguranţă, raiul de pe pământ.
Chiar şi în electrocasnice şi, bineînțeles, în roboţi. Dacă simpaticul Buddy poate să dea muzica mai tare sau mai încet, să răspundă la întrebări simple sau să-ţi trimită imagini live de acasă, când eşti plecat, robotul FoldiMate - care seamănă cu un fotocopiator - are o singură misiune, să-ţi calce şi să-ţi împăturească rufele.