CES 2018: televizorul care se rulează și robotul care îți calcă rufele

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 08 Ianuarie 2018 19:22
Categorie: Smart things

Un televizor care se rulează şi un altul, mare cât peretele, oferă imagini cristal. Cel mai mare târg de tehnologie din lume s-a deschis în Vegas, cu câteva premiere spectaculoase.

În nesfârşita bătălie dintre companii, care dezvoltă noi tehnologii de televiziune pentru a seduce potenţialii cumpărături, LG Displays a venit cu ceva nou. Compania - o subsidiară a gigantului de electronice sud-corean - a creat primul ecran TV de ultra-înaltă definiţie şi de mari dimensiuni, care se rulează.

Specialistă: „Puteţi să retrageţi în cutie acest ecran când nu-l folosesiti, în felul acesta. Pentru că se rulează, puteţi elibera un spaţiu suplimentar pe care să-l folosiţi la maximum. Pe măsură ce va fi comercializat şi va deveni miniaturizat, şi mai uşor, îl puteţi folosi şi ca televizor portabil. Ecranul cu led-uri organice poate avea mai multe funcţii. Când te trezeşti de dimineaţă şi vrei să vezi cât este ceasul sau să ştii cum este vremea, poţi să-l foloseşti ca un display de informaţii. Atunci ecranul nu iese complet afară. Când vrei să vezi un film, se poate transforma într-un ecran mai lat, ca la cinematograf. Iar dacă copiii vor să urmărească un program normal la televizor, devine ecran TV cu dimensiunile obişnuite, 16:9.

„Aş vrea să vă prezint modelul de 146 inch de la Samsung, primul televizor modular din lume, denumit The Wall.”

Denumirea trădează ambiţiile producătorului sud-corean de a aduce pe piaţă un televizor „cât un perete". Are la bază tehnologia microLED, adică ecranul este făcut dintr-un număr foarte mare de LED-uri microscopice care emit lumină individual. Astfel, oferă culori şi luminozitate mult mai bune.

Pentru pasionaţii de gadgeturi, târgul de tehnologie de la La Vegas este, cu siguranţă, raiul de pe pământ.

Chiar şi în electrocasnice şi, bineînțeles, în roboţi. Dacă simpaticul Buddy poate să dea muzica mai tare sau mai încet, să răspundă la întrebări simple sau să-ţi trimită imagini live de acasă, când eşti plecat, robotul FoldiMate - care seamănă cu un fotocopiator - are o singură misiune, să-ţi calce şi să-ţi împăturească rufele.

Gadgeturile care țin locul profesorului de muzică sau care se transformă într-un aparat foto vechi
Gadgeturile care țin locul profesorului de muzică sau care se transformă într-un aparat foto vechi
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery