Gadgeturile care țin locul profesorului de muzică sau care se transformă într-un aparat foto vechi

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 11 Decembrie 2017 09:01
Categorie: Smart things

Un gadget care ţine loc de profesor de muzică, o aplicaţie care transformă telefonul inteligent într-un aparat foto ca pe vremuri sau robotul care îi provoacă pe cei mici să facă mişcare.

Sunt doar câteva dintre sutele de gadgeturi prezentate zilele acestea la o conferinţă pentru start-up-uri, în Berlin. Pentru cele mai multe, inventatorii lor încă strâng bani sau caută investitori ca să le poată lansa pe piaţă.

La prima vedere, un violonist pare nelalocul lui la un târg de tehnologie. Dar, acesta a inventat un gadget care ţine loc de profesor de vioară. Dispozitivul constă într-un cârlig care se prinde de coada viorii şi măsoară vibraţiile, deci şi notele. Apoi, prin bluetooth, le transferă pe telefon sau tabletă, împreună cu indicaţii pentru violonistul aspirant.

"Ne adresăm începătorilor, celor care vor să înveţe să cânte la un instrument muzical. Noi îi vom ajuta" , a povestit Yeong Min, fondatorul gadget-ului.

Pentru nostalgicii care visează la aparatele foto de pe vremuri, câţiva tineri au creat o aplicaţie în stare să transforme telefonul mobil în aşa ceva. Aplicaţia îi permite utilizatorului să facă doar 24 de fotografii, apoi face o pauză de 10 minute, ca şi cum ar schimba filmul. În plus, fotografiile sunt disponibile abia după 72 de ore, cât dura odată developatul.

iLikeIT. Cuierul inteligent, inventat de români

Un roboţel-minge combină pasiunea pentru tehnologie a celor mici cu avantajele jocului clasic. "Storybot e o consolă de divertisment fără ecran. Îi determină pe copii să se joace fizic şi unii cu ceilalţi. Ideea e că există mai multe personaje dintre care ai de ales. Şi fiecare are altă voce şi altă poveste", a povestit Meir Biton, fondatorul aplicației Storybot.

Iar câţiva tineri din Ungaria au inventat un dispozitiv antifurt pentru telefon. O husă conectată prin bluetooth împiedică hoţul să închidă aparatul şi să dezactiveze GPS-ul. În plus, vine la pachet cu un dispozitiv de urmărire care va declanşa o alarmă dacă nu identifică telefonul pe o rază de cinci metri.

iLikeIT. Gadgeturi extreme: televizorul cu diagonala de 2,8 metri de la Cotroceni

iLikeIT. Gadgeturi extreme: televizorul cu diagonala de 2,8 metri de la Cotroceni

Smartphone cu amprenta - SHUTTERSTOCK

De ce nu poți debloca un telefon cu degetul unui om decedat

iLikeIT. Toate emisiunile, serialele și Știrile PRO TV sunt disponibile online GRATUIT

Trucul prin care puteți accesa Facebook sau WhatsApp în țările unde sunt interzise

iLikeIT. Ce îmbunătăţiri vor aduce telefoanele viitorului. În câţiva ani, vor fi pliabile

iLikeIT. Jocul săptămânii: God of War 4

iLikeIT. Cele mai spectaculoase gadgeturi audio pe care le puteţi cumpăra

robot

Partenerul perfect pentru cumpărături. Un robot care ne urmează și cară sacoșele