Cel mai mare târg industrial din lume, deschis la Hanovra. Roboţii care au cucerit-o pe Merkel

Dată publicare: 24-04-2018 10:12
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


5.000 de companii din 75 de ţări şi-au dat întâlnire la Hanovra, unde luni a fost deschis oficial cel mai mare târg industrial din lume.

Roboţii care învaţă singuri şi mijloacele de transport inteligente i-au uimit pe invitaţii de soi ai evenimentului: Angela Merkel şi preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto .

Două braţe robotice au făcut o demonstraţie de îndemânare, care a făcut publicul să viseze la barul viitorului. Un braţ a luat o sticlă de bere dintr-o navetă, a desfăcut-o şi a turnat în pahar. Ca un bun barman, a ştiu cum să ţină paharul pentru ca spuma să nu se acumuleze în strat prea gros şi să dea pe afară. Rezultatul i-a impresionat pe cei din public.

Un inventator a prezentat un robot-păianjen. Maşinăria reuşeşte să imite cu mare acurateţe mişcările arahnidei. Se poate rostogoli şi se deplasează la viteze mari.

Un producător auto a prezentat un vehicul de transport în comun inteligent care "învaţă" de la şofer şi din diversele situaţii întâlnite în trafic.

Günther Schuh, reprezentant RWTH Aachen: "E dotat cu tehnologie pe bază de senzori. Noi colectăm datele şi le analizăm. Sistemul devine tot mai deştept până în punctul în care şoferul va putea lăsa vehiculul să se conducă singur. Procesul va dura unul sau doi ani, dar, la final, vom avea un sistem de vehicule autonome de încredere."

Anul acesta, Mexicul a fost ţară-oaspete, iar preşedintele mexican a însoţit-o pe Angela Merkel într-o vizită prin pavilioanele încărcate de roboţi şi utilaje inteligente. Şi împreună chiar au testat împreună câteva inovaţii din domeniul construcţiilor.