Candy Crush i-a adus producatorului sau venituri record in primele luni din acest an. Care este acum valoarea jocului

07-05-2014 17:01


candy crush saga

Compania King Digital Entertainment, care produce jocul pentru smartphone-uri si tablete Candy Crush Saga, a inregistrat venituri record, de 607 milioane de dolari, in primele trei luni ale acestui an.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, veniturile au crescut de aproape trei ori, de la 206 milioane de dolari. In ultimul trimestru al anului trecut, King Digital Entertainment a obtinut venituri de 602 milioane de dolari, potrivit Mediafax.

Cresterea din primul trimestru a fost sustinuta de noile titluri lansate, precum Farm Heroes Saga, potrivit cotidianului Wall Street Journal. Profitul net al companiei anglo-suedeze a urcat de peste doua ori, de la 53 milioane de dolari in urma cu un an la 127 milioane de dolari, in timp ce castigul operational a crescut de peste trei ori, la 248,6 milioane de dolari.

King Digital Entertainment s-a listat in martie la bursa, insa actiunile au scazut puternic, iar compania a pierdut 1 miliard de dolari din capitalizare in prima zi de tranzactionare. Titlurile au inchis marti la pretul de 18,76 dolari, fata de cotatia de listare de 22,5 dolari, conferind companiei o capitalizare de 5,91 miliarde de dolari.

Sursa: Mediafax