Bitdefender a prezentat Box in Romania. Cum iti poti proteja toate device-urile cu acest dispozitiv
Cei de la Bitdefender au prezentat BOX si in Romania, la un eveniment ce a avut loc miercuri, 6 mai.
Lansat in urma cu 2 saptamani in San Francisco de catre cei de la Bitdefender, noua solutie hardware de securitate IT pentru familii, Bitdefender BOX, a fost prezentat si in Romania. Chiar daca tinta celor de la Bitdefender este in acest moment Statele Unite, Florin Talpes, CEO-ul celor de la Bitdefender, ne-a spus de ce este unul din produsele care va fi extrem de important pentru viitorul securitatii IT.
Gandit pentru securitatea intregii familii si avand ca tinta acestea, si nu domeniul business, BOX reprezinta un mod de a securiza toate device-urile pe care le au membrii familiei - de la calculator, pana la Things (Internet of Things), adica electrocasnicele si dispozitivele electronice inteligente conectate la internet.
Alegeri 2024
14:02
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
13:57
Gabriela Firea: Am votat cu gândul la tineri, familii, femei, copii, bunici. În speranţa că viaţa lor va fi mai bună
13:57
Mesajul transmis către români de un veteran de război, în vârstă de 102 ani, după ce a votat: „Nu aveam pâine, nu găseam”
13:43
Mii de români votează departe de casă, în vacanță. Unii și-au exprimat deja opțiunea pe liste suplimentare
Unul dintre motivele pentru care SUA este principalul target al celor de la Bitdefender este reprezentat de cotat de piata a celor de la Apple din aceasta tara, terminalele cu iOS neputand fi protejate suplimentar pana in acest moment.
Vorbind despre Things, in Germania, de exemplu, numarul mediu de terminat conectate la internet este de 14 per familia. In SUA, numarul variaza mult, de la 10 pana la 55. Conform studiilor, 50% dintre aceste gadgeturi sau dispozitive conectate la internet nu sunt protejate deoarece nu exista momentan senzori care sa detecteze atacurile. Bitdefender Box vrea sa rezolve aceasta problema, incorporand tehnologii de securitate dintre care 21 sunt brevetate. Pe langa solutiile clasice de oprire a atacurilor, Box analizeaza traficul prin Cloud-ul companiei astfel ca poti fi protejat chiar si cand nu te aflii acasa odata ce ai inregistrat dispozitivul. Astfel, conectarea la un Wi-Fi gratuit nu mai este problematica.
Au existat discutii recent despre faptul ca istoricul filmelor sau folderelor deschide pe un televizor inteligent poate fi accesat de producator sau furat de hackeri iar camera televizorului te poate spiona! Box este, conform spuselor lui Florin Talpes, viitorul pentru condumatori.
Box este un concept la care Bitdefender lucreaza de 2 ani si care va avea un pret de 199 de dolari (costul lui si abonamentul pe 1 ani), urmand ca apoi sa trebuiasca platita o licenta de 99 de dolari pe an. Un aspect pozitiv este ca, in acest moment, poti proteja oricate device-uri doresti cu Box. Cei de la Bitdefender spera sa vanda peste 100.000 de unitati de Box in acest an, urmand ca in urmatoarele 6 luni sa se concentreze pe SUA pentru ca apoi pe alte piete unde iOS are un numar mare de utilizatori. Deocamda, numarul de precomenzi este de cateva mii.
Deocamdata, nu a fost luata in discutie o versiune viitoare pentru Box, insa exista o posibilitate. "Mai greu, nu mai frumos. Nu poate fi mai frumos" a glumit Talpes cand a fost intrebat despre ce schimbari de design ar aduce succesorul Box.
Cei de la Bitdefender au mai dezvaluit ca numarul tentativelor de infectare malware a crescut enorm in ultimii 5 ani - de la 30.000 de atacuri pe zi, pana la 390.000! Aceste statistici nu sunt ale Bitdefender insa datele companiei le confirma. Cresterea amenintarii fata de 2014 e de 24%!
Cu Box, afli imediat ce a avut loc o tentativa de infectare printr-o aplicatie pe telefon. Acolo poti vedea cand a avut loc atacul, pe ce device si despre ce a fost vorba.
Cei de la Bitdefender au emis si un comunicat cu privire la progresul companiei in materie de export. Bitdefender SRL a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 276.89 milioane de lei, dintre care 95% reprezinta exporturi pe toate continentele. Conform Bancii Nationale a Romaniei, Bitdefender SRL a ocupat locul 3 in clasamentul companiilor exportatoare de servicii informatice si de media. Bitdefender doreste in continuare sa-si intareasca centrele sale de cercetare-dezvoltare din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara.
La Cluj, de exemplu, Bitdefender are peste 100 de angajati. Se doreste o crestere cu 10-20% in urmatorul an. De asemenea, Bitdefender cauta sa mareasca numarul de angajati in marketing. Fata de ianuarie 2014, numarul a crescut de 2.5 ori si se doreste ca pana in 2016, comparativ cu 2014, numarul sa fie de 5 ori mai mare.
Eterna intrebare in legatura cu listarea la Bursa a primit un raspuns similar - in 2-3 ani. Nu exista vreun plan concret pe acest subiect.
Florin Talpes a laudat si piata din Romania, despre care a spus ca are o dinamica buna, interesul fiind din ce in ce mai mare, Romania fiind tara cu una dintre cele mai mari cresteri. O surpriza a fost in legatura cu pirateria care, conform spuselor lui Talpes, este scazuta in tara noastra.