Tehnologia a ajuns in dormitoarele noastre. Cum functioneaza aplicatiile care ne ajuta sa dormim
Aplicatiile care ne numara caloriile din farfurie sau cele care ne masoara efortul cand facem miscare nu mai sunt o noutate.
De curand insa, tehnologia a inceput sa patrunda si in dormitoarele noastre.
Este vorba despre aplicatii care ne ajuta sa dormim dupa o zi stresanta sau ne monitorizeaza somnul.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Traim intr-o lume agitata si, de cele mai multe ori, stresul de la serviciu ne afecteaza si cand ajungem acasa. Iar cand vine ora de culcare, multi sunt inca atat de incordati incat nu reusesc sa adoarma.
"Faptul ca oamenii incep sa recunoasca importanta somnului este un pas inainte.", spune Neal Maru, specialist in tulburari ale somnului.
Reticenti la somnifere, unii isi pun speranta in tehnologie, mai precis in aplicatii care se pot descarca pe telefon sau tableta. Unele folosesc sunete din natura ca sa induca o stare de relaxare, altele monitorizeaza respiratia sau sforaitul in timpul somnului, ca sa identifice probleme de care oamenii nu sunt constienti.
"Aplicatiile nu pun diagnostice. Nu vor putea sa trateze un pacient care sufera de o tulburare a somnului. O consultatie medicala si niste teste pot fi de mare folos." - Neal Maru, specialist in tulburari ale somnului.
Recent, autoritatile americane au anuntat ca vor incepe sa monitorizeze aplicatiile din domeniul sanatatii, ca sa verifice daca nu cumva sunt riscante si daca au efectele pe care le promit.