Vacanta cu 400 de euro de cuplu!

Creta si Santorini

Vacanta de vis in strainatate cu doar 400 de euro? Da! Si inca in doi! Cele mai ieftine destinatii? Bulgaria, Grecia si Croatia.

 

Sa precizam inca de la inceput: sunt 400 de euro de cuplu. Bani in care intra cazarea, transportul, masa si alte cheltuieli. Pentru a fi siguri ca facem o socoteala cu cap, inainte de a pleca la drum, luam in calcul variantele pe le avem la indemana.

Agentiile de turism

Sa zicem ca nu avem prea mult timp sa cautam pe net sau pur si simplu, nu ne pricepem. Prin urmare, apelam la o agentie de turism. Descoperim ofertele pentru turismul individual: agentia ofera cazarea, iar noi ne acoperim transportul si celelalte cheltuieli:

Citește și
Transfagarasan
De ce sa te "cocoti" pe Transfagarasan
Șeful spionajului militar ucrainean spune că rușii au pregătit liste cu execuții: „Profesori, preoți, jurnaliști”

- asigurarea medicala (nu este obligatorie, dar este recomandabila);

- asigurarea storno (este optionala);

- taxele de drum sau de statiune.

Cele mai ieftine destinatii pentru perioada imediat urmatoare si pentru toamna acestui an sunt  Bulgaria, Grecia si Croatia.

Gasim rapid un sejur de 7 zile in Grecia, in perioada 28 august – 5 septembrie. Cazarea se face in regim de self-catering (adica aprovizionare pe cont propriu) la o vila situata la 300 de metri de plaja, in statiunea Olympic Beach: 105 euro de persoana. Avem, asadar, 210 euro de cuplu, la care se adauga

 - taxa de drum (suntem cu masina): 7 euro;

- benzina: sunt de parcurs 1500 de kilometri (dus-intors), ceea ce inseamna cam 100 de euro;

- taxa de statiune: 8 euro;

- asigurare medicala: 11 euro;

-mancare: 64 de euro – ca sa nu facem foamea, ne vom aproviziona pe cat se poate de la supermarket, pentru ca acolo, toate produsele sunt mult mai ieftine

TOTAL: 400 EUR

O alta oferta: Bulgaria, Nisipurile de aur.  Agentia ne ofera cazarea la o vila, dar putem sta cate zile vrem; pentru perioada 11.09 – 30.09 costa 27 de euro pe noapte, de persoana.

Avem, asadar, de cuplu:

- cazare: 54 euro pe zi, cu mic dejun inclus

- transport cu masina (dus-intors): 10 euro taxa de pod; 7 euro taxa de drum; benzina: 562 de kilometri de parcurs in jur de 76 de euro;

- taxa de statiune: 6 euro;

- parcare: 9 euro/zi la hotel;

-asigurare medicala: 11 euro – nu e obligatorie, putem renunta la ea si sa mergem la risc;

-mancare: 100 de euro;

Prin urmare, ne-am putea permite 3 zile, cu mic dejun inclus!

Alte oferte ale agentiilor sunt cele in care exista un numar minim impus de nopti rezervate. Partea buna: putem opta pentru numai patru zile. Tot la Nisipurile de aur, gasim cazare la un hotel de 3 stele, pentru 12-15 euro pe noapte, cu mic dejun inclus. Un drum cu masina pana acolo ne-ar costa in jur de 100 de euro dus-intors. Doua mese pe zi ar fi undeva la 40 de euro. Ne putem permite 5 nopti!

In aceeasi categorie se incadreaza si un all inclusive in Croatia, la un hotel de 4 stele, situat la 800 de metri de cunoscuta plaja Zlatni Rat, insula Brac-Bol.

In perioada 19 septembrie – 30 octombrie, am plati 40 de euro de persoana, iar in perioada 29 august – 18 septembrie, am plati 73 de euro de persoana. Luam, bineinteles, in calcul transportul cu masina: 4 euro taxa de drum, 2642 de kilometri de parcurs (dus-intors), ceea ce ar insemna 175 de euro. Ne-am putem permite 5 nopti, in toamna!

Un ultim tip de oferta al agentiilor ar fi sejurul de 7 zile cu autocarul. Pentru Paralia Katerini, Grecia, am plati 129 de euro de persoana, in regim de self-catering. Pentru un supliment de 10 euro de persoana, am putea opta pentru demipensiune, adica doua mese pe zi. Asta daca este vorba despre cazare la un hotel de trei stele.

Daca vorbim, insa, de cazarea la vila, e mai convenabil. In Thassos, cazarea pentru 7 zile poate costa 99 de euro, in regim de self-catering, cu supliment de 11 euro pe zi pentru demipensiune. Nu uitam sa luam in calcul asigurarea medicala (11 euro) si plimbarea cu ferry-botul care costa 7 euro.

Camping-ul

O varianta ceva mai ieftina decat agentiile de turism, dar care implica o documentare mai serioasa inainte, ar fi camping-ul. Pretul de campare este in jur de 6-7 euro, la care se adauga taxa pentru masina, care este in jur de 3,5 euro, taxa pentru curentul electric: 4 euro, cam 100 de euro drumul cu masina – dus-intors.

Sunt si camere de inchiriat, cu toaleta inauntru, pentru care se poate plati 60 de euro pe noapte, pentru 2 persoane. Locuri frumoase pentru camping sunt Halkidiki, Dubrovnic, Santorini.

Hostel-urile

O calatorie pana in 400 de euro, ar fi si mai aproape de realitate in varianta masina plus cazare la hostel. Intr-o camera cu sase pana la zece paturi se pot plati de la 10 la 25 de euro de persoana, in functie de conditii. Cele mai ieftine hosteluri sunt in Bulgaria.

Tot cu 400 de euro, mai putem merge in Budapesta, cu trenul. Un bilet la clasa a II-a dus-intors, costa 67,95 de euro de persoana si este valabil 2 luni. Am putea gasi un hostel, in jur de 15 - 20 de euro. Ne-am descurca lejer 4 zile!

La Venetia, by low cost

Doua bilete low-cost dus-intors pana la Venetia ar costa in perioada 24 – 30 august in jur de 118 euro. Cazare se poate gasi in jurul a 20-25 de euro, la un hostel sau in camping. Cinci nopti, ne-ar costa 100 - 125 de euro. Ne-ar ramane de cheltuiala, restul.

Voluntariatul la o ferma

Exista si o varianta cel putin amuzanta, pentru orasenii care s-au saturat sa stea intre patru pereti. Schimbul de experienta pe care il pot face cu fermieri din lumea intreaga. Acestia ofera cazare si masa gratis, in schimbul ajutorului la muncile campului. Dupa 4-6 ore de dat la sapa, muls vaca sau prasit, fiecare e liber sa faca ce doreste! Cine mai poate, evident!

 

Articol recomandat de sport.ro
Postecoglou a descris într-un cuvânt prestația lui Radu Drăgușin din Manchester City - Tottenham 0-4
Postecoglou a descris într-un cuvânt prestația lui Radu Drăgușin din Manchester City - Tottenham 0-4
Citește și...
Plaja de la Vadu, una din ultimele plaje salbatice din Romania
Plaja de la Vadu, una din ultimele plaje salbatice din Romania

Plaja de la Vadu a declansat un adevarat razboi pe internet. In timp ce unii o lauda, altii o vor cat mai ascunsa. Este una din ultimele plaje salbatice din Romania.

De ce sa te
De ce sa te "cocoti" pe Transfagarasan

Pentru ca iti vei da, inca o data, seama ca nu Romania in sine e marea problema, ci oamenii care o pangaresc cu al lor comportament mizer. Tara noastra chiar are ceva de oferit.

Gura Portitei, a doua Vama Veche
Gura Portitei, a doua Vama Veche

Cand primul roman cu blog a ajuns la Gura Portitei, au aparut si primele impresii despre ceea ce multi au numit “o a doua Vama Veche”.

Recomandări
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”

Peste 150.000 de români au votat până acum în cele 950 de secții deschise în toată lumea. Votul în diaspora a început vineri și ține 3 zile.  

Ce spunea Gabriel Cotabiță înainte să moară: ”N-am ce să regret, pentru că, dacă aș regreta ceva, l-aș mânia pe Dumnezeu”
Ce spunea Gabriel Cotabiță înainte să moară: ”N-am ce să regret, pentru că, dacă aș regreta ceva, l-aș mânia pe Dumnezeu”

Lumea artistică este în doliu, pentru una dintre cele mai vibrante voci din ultimele decenii. La 69 de ani, muzicianul Gabriel Cotabiță a murit la Spitalul Universitar din Capitală. 

LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.