Turneul International Dunarea - aventura cat pentru o viata intreaga
Zeci si sute de caiace, canoe si barci cu vasle invadeaza Dunarea la finalul lunii iunie. Aproape toate coboara de la izvoarele Dunarii pana la Marea Neagra, intr-o aventura pe care poti oricand sa o povestesti nepotilor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Nu este interzis sa bei o bere sau sa te racoresti cu un sprit, dar in timp ce esti pe apa nu ai voie sa depasesti concentratia de alcool in sange nu are voie a depaseasca 0,5 la mie. In rest, platesti taxa de participare de 20 de euro si te distrezi cat altii intr-o viata intreaga.
Turneul e o placere, daca treci cu vederea durerile musculare din primele zile sau daca esti bine antrenat. Ai ocazia sa vaslesti pe langa vapoare inalte de cateva etaje, sa vezi pelicanii care zboara pe langa tine, sa schimbi cateva vorbe cu barcagii din Delta si sa atingi cu padela nuferii. Esti in mijlocul unei comunitati a iubitorilor de natura si de apa, oameni care se distreaza din plin cu ceea ce le ofera natura la fiecare pas...sau la fiecare lovitura de padela.Nu exista pasionat de apa sa nu fi auzit de turneu, chiar daca vestile despre el circulau mai putin pe cale oficiala. “Au ecluzat special pentru cateva zeci de caiace la Portile de Fier, au venit unii tocmai din Germania”, este legenda adevarata care a circulat in Romania referitor la TID.
Traseul din Romania este de departe cel mai pitoresc, mai ales la final. Delta Dunarii ofera locuri parca special concepute pentru a fi vazute din caiac. Canalale se umplu de ambarcatiuni la final de luna august, pentru ca participantii la TID isi opresc o zi doar pentru a explora imprejurimile satului Sfantu Gheorghe.
Totul se incheie cu o masa pe cinste, stropita din belsug cu bere rece si condimentata cu amintiri din ultimele zile de padelat. Se fac schimburi de impresii, de numere de telefon si adrese de email, mai ales ca lumea iubitorilor de caiace si canoe e destul de mica in Romania.Sursa foto: http://tidromania.wordpress.com/