Premiera. Subteranele de la Colosseum vor fi deschise publicului

Ultima actualizare: 08-05-2012 02:54
Colosseum

Italienii deschid marelui public si sectiuni din Colosseum, care au fost inchise pana acum. Timp de 2000 de ani nimeni nu a mai intrat acolo, cu exceptia muzeografilor si a arheologilor.

Noua locatie pentru turisti este coridorul pe care gladiatorii se pregateau de lupte, locul unde erau tinute custile cu lei si tigri inainte sa distreze multimile insetate de sange.

Intr-un adevarat labirint de tuneluri, romanii tineau toate animalele exotice pe care puteau pune mana atunci: de la rinoceri si serpi pana la elefanti. Tunelurile erau de ajuns de inalte si de late incat un elefant sa treaca nestingherit.

Cladirea a fost ridicata in anul 80 e.n.si avea o capacitate de 50.000 de locuri, dar numai jumatate din aceasta structura mai este in picioare acum.

Timp de 400 de ani a fost cel mai frecventat loc de distractii pentru romani, scena a unor spectacole ultra violente. Era structurat pe patru nivele, care sa cuprinda toate clasele sociale, cu saracii urcati pe ultimele trepte si bogatii langa nisipul arenei.

Ca sa deschida noua sectiune pentru public, autoritatile din Roma au cheltuit 2 milioane de euro, suma destul de mare pentru un complex care necesita anual reparatii de 700.000 de euro. Autoritatile cauta acum sponsori pentru o renovare completa, ale carei costuri s-ar ridica la 32 de milioane de euro. In fiecare an, turistii lasa la Colosseum nu mai putin de 30 de milioane de euro, bani care provin din bilete si suveniruri.

Deschiderea noului sector turistic va avea loc in luna august.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO