Titanicul continua sa aduca milioane de dolari in turism
Titanicul continua sa fascineze, desi au trecut 98 de ani la scufunadarea lui. Altfel nu se explica de ce in sudul Americii au aparut doua muzee dedicate acestui vas, precum si copii aproape fidele ale celebrului vas de croaziera.
Una dintre nave este localizata in Branson, Missouri, iar a doua in oraselul Pigeon Forge din statul american Tennessee. Ambele au o inaltime de 30 de metri, trei punti de pasageri si sunt replici la o scala de 50% a vasului care s-a scufundat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Proprietara este Mary Kellogg-Joslyn si a dorit sa faca din Titanic ceva diferit fata de stilul pompos al Hollywoodului. Asa ca a strans mai multe lucruri personale care au apartinut supravietuitorilor sau celor decedati.
Intrarea la aceste muzee costa in jur de 65 de lei, iar turistul primeste un bilet de imbarcare pe care se afla numele unuia dintre cei care au decedat in tragedie. Iar primul lucru pe care turistii il vad este o replica uluitoare a marii scari de pe Titanic, care a costat un milion de dolari sa fie recreata.
Exista 75 de angajati ai muzeului, imbracati in haine de epoca, stewarzi si ofiteri de marina, toti gata sa isi joace rolul de parca vasul ar pleca maine pe ocean.
In nava din Pigeon Forge sunt nu mai putin de 400 de artefacte de pe Titanic, inclusiv un dinte care i-a apartinut unui pasager de la clasa a doua si care a fost extras pe vas. Tot aici se afla si vesta de salvare folosita de Madeline Astor, mostenitoarea americana salvata de pe Titanic.